04.07.2006
Jalgpall

Narva Trans ei suutnud Kalmarile vastu hakata

Narva Trans kaotas Intertoto karikasarja korduskohtumise Rootsi klubile Kalmar veidi viisakama vahega 0:2. Rootslased olid terve mängu domineerivamaks pooleks, narvalasi ei aidanud moraalselt isegi rootslastega peetud mängude vahepeal saavutatud suur võit Viljandi Tuleviku üle.

Pärast kodust 1:6 sauna olid paljud spetsialistid arvamusel, et Rootsis pole Narva Transil midagi head oodata. Nii see läkski: Rasmus Elm lõi avavärava juba seitsmendal minutil. 20 minutit hiljem lõi esimeses mängus kaks väravat löönud brasiillane Ari da Silva Ferreira Transi vastu oma kolmanda värava. Kohtumise võit 0:2 ja kahe mängu kokkuvõttes 1:8 Kalmarile.

Edasi kulges mäng Kalmari jalgpallurite dikteerimisel, kelle seas on kolm Brasiilia esindajat ja üks Sierra Leone esindaja. Samuti kuuluvad klubisse Rootsi noortekoondise liikmed. Narvalased suutsid oma väravat siiski kaitsta. Ametliku veebilehe uefa.com kommentaari, et Narva Transil oi terve mängu jooksul ainult üks väravavõimalus, kinnitas ka eile praamiga Rootsist naasnud klubi president Nikolai Burdakov: „Tegelikult ei ole midagi öelda, sest meeskondade mänguklassi vahe on nii suur – meil polnud Kalmarile midagi vastu panna. See on meie viimaste aastate tugevaim vastane, seepärast on tulemus minu arvates seaduspärane. Loomulikult pole me veel jõudnud mängu analüüsida, kuid teeme kindlasti mõningad järeldused. Võin juba praegu nentida, et meie mängijate tase ei võimalda meil praegu Rootsi klubi taoliste vastastega konkureerida.“

Etteaimatud kaotusele vaatamata mängis Narva Trans Rootsis oma parimas koosseisus, kes kolm päeva varem oli Eesti meistrivõistlustel alistanud Viljandi Tuleviku 6:1. Dmitri Lipartov, Aleksandr Dubõkin ja Maksim Gruznov lõid kõik ühe soojaga kaks väravat. Viimasele olid need 13. ja 14. väravaks Eesti meistrivõistlustel ning Gruznov jagab koos Tallinna Levadias mängiva Indrek Zelinskiga paremate väravaküttide esikohta. Lipartovi arvel on 11 väravat ja kolmas koht.

ALEKSEI FJODOROV ,
Põhjarannik

Eelmine:
Järgmine: