Narva Trans eemaldatakse pärast järgmist rikkumist

Eesti Jalgpalli Liit teatab:

Arvestades, et:
– UEFA-st saadud informatsiooni kohaselt on Narva JK Trans mängude tulemustega manipuleeritud nii Eesti Meistriliigas kui UEFA sarjade mängudel;

Uskudes, et:
– Narva JK Trans juhtkond ja osa mängijaid ei ole nimetatud asjaoluga seotud;

Teades, et:
– Narva JK Trans juhtkond sai kindla informatsiooni nimetatud asjaolu kohta esmakordselt;

ja

– Eesti Jalgpalli Liidule on tagatud informatsiooni laekumine mängutulemustega manipuleerimise kohta igakordselt selle toimumisel;

Otsustab Eesti Jalgpalli Liidu juhatus eemaldada Narva JK Transi Eesti Meistriliigast ja UEFA sarjadest järgmise mängutulemusega manipuleerimise juhtumi ilmnemisel.

***

Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak:

“Arutasime juhatuses olukorda pikalt ja põhjalikult, kohtusin Narva JK Transi juhtkonna ja mitmete teiste asjaosalistega, omame väga selget ülevaadet kogu situatsioonist. UEFA-st saadud 67-leheküljeline põhjalik analüüs ja detailine info annab meile täieliku tõendusmaterjali juhtumi tõsiduse kohta. Mõlemal kõnealusel mängul viidi ellu mängutulemusega manipuleerimine selliselt, et see õnnestus. Lisaks saime UEFA-st informatsiooni ka selle kohta, mis on toimunud eurosarja kohtumistes eelmiste aastate jooksul.

EJL seisab ausa mängu eest ja ei peida pead liiva alla, kui kusagil on probleem. Meie ülesanne on sellest probleemist lahti saada. Anname klubile viimase võimaluse end tõestada – loodan siinjuures klubi juhtkonna targale käitumisele. Kui klubi seda soovib, on EJL nõus andma klubile võimaluse vabaneda probleemsetest mängijatest ja lisaaja uute mängijate registreerimiseks. Järgmise mängutulemusega manipuleerimise juhtumi ilmnemisel ei ole enam midagi arutada – järgneb klubi automaatne eemaldamine ehk täna määratud karistus jõustub.”

Jalgpall.ee

Eelmine:
Järgmine: