19.01.2008
Tennis

Narva karikavõistlustel osalevad 17 riigi sportlased

Laupäeval algavad Narva tennisekarikavõistluste valikmängud. Nädal aega kestev turniir toob kokku 17 riigi sportlased, kirjutab Põhjarannik.

“Ausalt öeldes ei mäleta ma ühegi ala spordivõistlust, mis oleks meie regioonis kokku toonud nii palju osalejaid, kes esindavad 17 riiki. Peale selle on mängijate tase kõrge ning ma ise ootan alates põhiturniirist väga ilusat mängu,” ütles võistluste direktor, tennisetreener Oleg Belehhov. “Turniiril teevad kaasa 13-14aastased väga ilusti mängivad noored ja ma ootan vaatemängulisi kohtumisi.”

Turniir “Narva Cup” toimub Narva spordikeskuses esimest korda, kuigi mullu toimus selle omalaadne peaproov, mis nüüd on järje saanud. Seekordne osalejate arv ületas kõik ootused: lubaduse võistlustel osaleda on andnud Läti, Leedu, Venemaa, Soome, Ukraina, Valgevene, Gruusia, Norra, Suurbritannia, Portugali, Belgia, Saksamaa, Itaalia, Iisraeli, Kreeka, Maroko ja loomulikult ka Eesti tennisistid. Kohal peaksid olema ka endised idavirulased Anton Pavlov ja Valeria Sidorenko. Kõige paremal kohal Euroopa noormeeste edetabelis on belglane Coppejans Kimmer (36.), neidudest on venemaalanna Jekaterina Semjonova 55. Aga miks ka ei võiks võidu Eestisse jätta turniiril üheksanda asetuse saanud Anett Kontaveit (Euroopa edetabelis 136.).

Kvalifikatsioonimängud algavad laupäeval, neist edasi pääseb neli mängijat. Põhiturniiril teeb kaasa 32 osalejat, kes selgitavad omavahel terve järgmise nädala jooksul, 21.-27. jaanuarini, kes peaauhinna võidab. Võistlused toimuvad Narva spordikeskuses Rakvere tänav 22d.

ALEKSEI FJODOROV,
Põhjarannik

Eelmine:
Järgmine: