04.07.2016
Kergejõustik

Narva-Jõesuus joosti surfilauadadega

3. juulil korraldas Motus spordiklubi koos ManitoQ surfikooliga ja Narva-Jõesuu linnavalitsusega Narva-Jõesuu rannas surfilaudadega jooksu. Kolmas aasta järjest võtab suveüritusest osa järjest rohkem inimesi, kellele meeldib võidelda lainetega, tuulega ja panna ennast proovile uuel spordialal. Sellel aastal osales 101 inimest – 34 täiskasvanut ja 67 last.

Programm oli väga mitmekülgne: esmaabi ja merepääste koolitus, mille viis läbi Narva-Jõesuu SAR, energiline zumba treening ja lastejooksud.

Põhistart surfilaudadega SUP oli antud vaikse ilmaga. Esimesena läksid vee peale mehed, kokku oli neid 16. Finaali pääsesid parimad: Jaanus Välja, Sergei Rodin, Jan Golõnski, Roman Dmitrijev, Jevgeni Dernovoi ja Vladimir Latin.

Ajal, millal startisid naised, tõusid lained ja tugevnes tuul, mis lisas ekstreemi ja hasarti meie nõrgema soo esindajatele. 18 naist võitlesid esikoha eest. Finaali pääsesid Anfisa Noskova (kõige noorem osaleja), Darja Latina, Sofia Elias, Andriana Tðupova, Natalja Garankina ja Aleksandra Romanova.

Finaal toimus juba koos tugeva vihma ja tuulega. Vaatamata korraldajate muretsemisele, avaldasid kõik soovi osaleda finaalis. Meeste finaalis oli tugev võitlus Jevgeni Dernovoi ja Vladimir Latini vahel, kuid Jevgeni ületas finiðijoone esimesena. Kolmas oli Roman Dmitrijev. Naiste finaalis saavutas esikoha eelmise aasta võitja- Andriana Tðupova, kes võitles tugevalt oma tiitli kaitsmise eest. Teisena finiðeeris Natalja Garankina ja kolmas oli Sofia Elias.

Vaatamata tormihoiatusele, oli üritus osalejate jaoks ohutu, sest merel julgestasid Narva-Jõesuu kordoni piirivalvurid kaatriga.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: