26.03.2009
Ujumine

Näkineid basseinist

Kohtla-Järve tüdruk Elina Partõka lööb laineid nii vees kui ka maal. Tema käes on Eesti värskeim naiste rekord 200 meetri vabaujumises ja tema auhinnakapis on üle 60 Eesti meistri kulla, kuid sama edukalt võiks see pikajalgne sireen moelavasid mõõta, kõigest sellest kirjutab aprillikuu Playboy, kus Elina Partõka poseeris esimese Eesti tippsportlasena.

[PLAYBOY] Kas ujumine on seksikas spordiala?
[ELINA] Ma usun küll. Vähe sellest, et oled peaaegu alasti, ujujatel on ka ilus figuur. Eriti meestel.

[PLAYBOY] Kuidas on parem ujuda, kas alasti või trikoos?
[ELINA] Hm… alasti ujumist pole seni ette tulnud. Basseinis ei lubakski seda keegi! Meres küll. Aga ma pole proovinud. Meil on meri ju nii külm!

[PLAYBOY] Kas sa selle imetrikooga, mis kõvasti tulemusi parandab, oled ujunud?
[ELINA] Olen seda proovinud, aga mulle meeldis eelmine mudel rohkem. Ma tundsin end selles ebamugavalt. Aga tegelikult ujub ju siiski sportlane, mitte trikoo.

[PLAYBOY] Mis hinde sa oma senisele sportlasekarjäärile paneksid?
[ELINA] Oleksin tahtnud rohkem saavutada, aga ilmselt ei tulnud pidevate rahaprobleemide tõttu kõik päris nii välja, kui soovisin.

[PLAYBOY] Teed sa veel trenni edasi või oled loobunud?
[ELINA] Plaanid muutuvad kiiresti. Enne Pekingi olümpiat mõtlesin loobuda, aga nüüd olen ikka trennis käinud…

[PLAYBOY] Mis sinust siis saab, kui ujumisega lõpetad?
[ELINA] Lõpetan kevadel Moskva rahvusvahelise turismi­akadeemia, saan hotelli- ja restoranijuhi diplomi. Loodan erialal tööd leida, kuigi see on praegu väga raske.

[PLAYBOY] Mis on su elu suurim saavutus?
[ELINA] Ega mul polegi tõtt-öelda teab mis saavutusi. Mõne jaoks on suur saavutus olla Eesti meister – minu jaoks mitte väga. Ma ise olen rahul sellega, et olen osalenud kolmedel olümpiamängudel.

[PLAYBOY] Aga… Sloveenia vabaujumise meistri tiitel?
[ELINA] Mõnede riikide meistrivõistlused on lahtised. 2008. aastal olime Sloveenias treeninglaagris ja nii võistlesingi. Ega sel puhul mingeid erilisi auhindu anta. Lihtsalt diplom ja medal.

[PLAYBOY] Kuidas on võimalik, et venekeelne tüdruk Kohtla-­Järvel elades eesti keele selgeks saab?
[ELINA] See vajadus tuli elust enesest. Võistlusreisidele sõites oli vaja Eesti passi. Sellepärast läksin 7. klassist alates õppima eesti kooli.

[PLAYBOY] Kuidas oli?
[ELINA] Jube! Aga sain hakkama. Kuigi ükski klassikaaslane ei osanud mulle isegi koduseid ülesandeid selgitada. Aga kahjuks pole Kohtla-Järvel eriti võimalik eesti keelt rakendada.

[PLAYBOY] Aga kas muidu elada on võimalik?
[ELINA] Hakkasin hästi noorena maailmas võistlustel ringi sõitma ja sellepärast on koju eriti hea tulla. Minu jaoks seostub Kohtla-Järve koduga, kuigi eestlaste jaoks võib see tähendada narkomaanide ja kuritegevuse pesa. Muidugi võiks mõni asi siin parem olla, aga mulle siin meeldib!

[PLAYBOY] Kas mitte-eestlastel on Eestis hea elada?
[ELINA] Raske on. Mind peetakse venelaseks, kui hästi eesti keelt ka ei räägiks. Meil on ikkagi vähem võimalusi. Mulle tundub, et kui on võimalik vähegi valida, siis eelistatakse eestlasi.

[PLAYBOY] Selle vastu aitaks nimevahetus. Lähed mehele ja…
[ELINA] Meid on ainult kaks tütart peres ja vanem õde on juba abielunaisena nime vahetanud. Mina tahaks oma nime edasi kanda. Aga Eestis hakkama saamiseks on see väga keeruline.

[PLAYBOY] Oled sa vaba?
[ELINA] Võib küll nii öelda. Kas just süda juba vabaks on saanud…

[PLAYBOY] Milliseid mehi vaatad?
[ELINA] Pikki! Sest ma ise olen 180 cm pikk. Meeldib, kui inimene on sportlik. Aus peab olema, mitte ahne. Ja et ikka armastaks ja lugu peaks. Olen ikka selliseid oma elus kohanud, nii et lootust on.

[PLAYBOY] Kas basseinist võib ka unelmate mehe leida?
[ELINA] See on raske. Kuu pärast tutvumist võib suhe väga kuum olla, aga kui üks elab näiteks Londonis ja teine Eestis, läheb asi käest. Võistlused, treeninglaagrid maailma eri otstes – nii on keeruline. Oma võistkonna sees on asi natuke lihtsam.

[PLAYBOY] Kuidas sulle eesti mehed meeldivad?
[ELINA] Ausalt öelda pole kogemust. Ega mul üldse eriti palju kogemusi pole…

[PLAYBOY] Milline sa ise oled?
[ELINA] Ma olen liiga hea ja usaldav. Usun kõike, mida räägitakse…

[PLAYBOY] Vanasti öeldi selle kohta naiivne!
[ELINA] Ei vaidle vastu. Spordis vist ei tule see eriti kasuks. Mulle tundub, et ma olen spordis ja elus eri inimene. Spordis­ visam ja karmim kui elus, kus ma samamoodi end üleval pida­da ei suuda. Kuigi peaks.

[PLAYBOY] Mis sinu jaoks tähendab poseerimine Playboyle?
[ELINA] Olen modellitööst alati unistanud. Aga eks Playboy ole veidi äkiline hüpe muidugi.

[PLAYBOY] Lemmikkangelane?
[ELINA] Tahaks öelda Tuhkatriinu, aga ei saa – elus muinasjutud tavaliselt nii hästi ei lõpe.   

Playboy.ee

Eelmine:
Järgmine: