12.10.2010
Jalgpall

Naistel hakkab hooaeg lõppema

Eesti jalgpallimeistrivõistlustel osales sel hooajal 23 naiskonda, neist kolm oli Ida-Virumaalt.

Meistriliigas kuue naiskonna seas Ida-Virumaa esindatud ei ole, küll on aga Narvast pärit meistrivõistlusteüks edukaimaid väravakkütte Anastassia Morkovkina, kes hiljuti aitas mängu ainsa väravaga Pärnu jalgpalliklubi Eesti karikavõitjaks. Meistriliiga turniiril lahutab liidriks olevat Pärnu naiskonda voor enne lõppu lähimast jälitajast Tallinna FC Levadiast kolm punkti. Viimati mängiti 2:2 viiki, üks värav läks ka Morkovkina arvele.

Esiliigas on samuti kuus naiskonda ning Ida-Virumaalt mängib ainsana sel tasemel Narva Transi naiskond, kes on voor enne meistrivõistluste lõppu kindlalt eelviimasel, viiendal kohal ning sellega langeti esiliiga üleminekumängudele.

Teises liigas võitis Kohtla-Järve FC Lootus oma alagrupi, kusjuures viimases voorus tegi neile kingituse Tartu Tammeka II naiskond, kes alistas oma koduse rivaali Tartu SK 10 Premiumi 2:1. Kuna Lootus sai samal ajal jagu Valga Warriorist 5:0 tõusis Lootus teiselt kohalt esimeseks ning Lootust ja SK 10 Premiumi jäi lõpuks lahutama kaks punkti. Samas piirkonnas mängis ka Sillamäe Kalev, kes jäi eelviimasele, kuuendale kohale.

Kohtla-Järve FC Lootust ootab ees esiliiga finaal, kus nende vastaseks on teises alagrupis esikoha saanud EVL Saku Sportingu naiskond. Teises alagrupis alustas viis naiskonda, kuid poole hooaja pealt Tallinna Kalevi II naiskond loobus osalemast. Esiliiga finaali esimene mäng on plaanis pidada 17. oktoobril Sakus ja teine mäng 24. oktoobril Ahtmes. Kahe mängu kokkuvõttes paremaks osutuv naiskond pääseb esiliigasse ja kaotaja mängib Narva Transiga 31. oktoobril ja 7. novembril esiliiga üleminekumänge.

Seega võib kindlat väita, et tuleval hooajla on esiliigas taas vähemalt üks Ida-Virumaa naiskond, kuid võimalus on ka, et sinna saavad koha kaks klubi.

Naiste jalgpalli pilte

Sillamäe Kalev – Tartu SK 10 Premium, 3.10.2010, Sillamäe (f: Anna Romanenko)

Kohtla-Järve FC Lootus – Tartu SK-10 Premium teine poolaeg, 19.09.2010, Ahtme

Sillamäe Kalev – Põlva FC Lootos II, 12.09.2010, Sillamäe (f: Anna Romanenko)

Naiste KV, Kohtla-Järve FC Lootus – Rakvere FC Flora normaalaeg,12.05.2010,Ahtme

Sillamäe Kalev – Kohtla-Järve FC Lootus, 25.04.2010, Sillamäe

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: