24.03.2014

Naiste võrkpallimeistriks tuli Illuka

Pühapäeval Jõhvi spordihallis peetud Ida-Virumaa naiste võrkpallimeistrivõistlustel saavutas esikoha Illuka naiskond.

2014. a. Ida-Virumaa meistrivõistlused võrkpallis naistele

Osales kuus naiskonda: Narva Spordiklubi Galla, Narva veteranid, Narva Spordikool U 18, Jõhvi Spordikool/Viktoria, Illuka ja Jõhvikad. Moodustati kaks alagruppi. Eelmise aasta esimese (Galla) ja teise (veteranid) koha omanikud paigutati erinevatesse alagruppidesse, teised loositi. I alagrupp – Narva veteranid, Narva SK, Jõhvi SK/Viktoria; II alagrupp – Narva SK Galla, Jõhvikad ja Illuka.

I alagrupi esimene kohtumine oli väga tasavägine, kus kahe spordikooli võistkonnad Jõhvi SK/Viktoria ja Narva SK omavahel mõõtu võtsid. Kui esimeses geimis Jõhvi SK/Viktoria võistkond oma mängu üldse käima ei saanud ja kaotas geimi 4:25, siis teises geimis oli nende mäng hoopis vastupidine ja võitsid geimi 25:16. Kolmas geim algas punkt-punkti mänguga seisuni 4:4, siis sai Jõhvi võistkond 3 punkti järjest ja läks kohtumist juhtima, kuid siis saabus neil nii suur mõõn, kus narvakad said 6 punkti järjest. Seda vahet nad tagasi teha ei suutnud ja kaotasid geimi 11:15 ning ühtlasi kogu mängu 1:2.

Sellest kaotusest olid Jõhvi SK/Viktoria neiud nii löödud, et Narva veteranide naiskonnale nad vastupanu peaaegu üldse ei suutnud osutada ja kaotasid selle kohtumise 0:2 (5:25; 10:25).

Seevastu Narva SK võistkond suutis Narva veteranide võistkonnale hästi vastu seista. Kui esimese geimis see vastupanu ei olnud veel nii suur, sest geim kaotati 16:25, siis teist geimi alustasid nad kohe punkt-punkti mänguga. Kui nad said järjest 3, 4 ja 3 punkti, läksid nad kohtumist juhtima 18:12. Seda edu nad käest ei lasknudki ja võitsid geimi 25:20. Otsustavas geimis vaheldusid punktid. Seis püsis viigiline kuni seisuni 14:14. Geimi võidupunktid sai Narva SK ning ühtlasi alagrupis I koha, kuigi kogusid veteranidega ühepalju punkte, nendel oli parem geimide suhe.

II alagrupi esimene kohtumine Illuka ja Jõhvikate vahel oli ühepoolne, kus Illuka võitis mõlemad geimid tulemusega 25:13.

Ka teine kohtumine selles alagrupis oli ühepoolne, kus Illuka ei saanud üldse oma mängu käima ja kaotas geimidega 11:25 ja 14:25 Narva Spordiklubile Galla.

Ka kolmanda selle alagrupi kohtumise esimene geim oli ühepoolne, kus Galla võitis Jõhvikaid 25:6. Teise geimi alguses tänu Reena Kolli õnnestunud ründelöökidele ja õigeaegsele blokile läksid Jõhvikad juhtima 5:0. Selline seis äratas lõpuks ka Galla võistkonna, kes arvas, et see geim tuleb ka nii lihtsalt kui esimenegi. Viik saabus seisul 8:8. Edasi domineerisid juba nemad ja võitsid geimi 25:15 ning alagrupis I koha.

5.- 6. koha mängus kohtusid Jõhvi SK/Viktoria ja Jõhvikad. Esimese geimis oli mäng tasavägine seisuni 15:15, siis jällegi tänu Reena Kolli heale mängule said Jõhvikad 4 punkti järjest ja läksid kohtumist juhtima. Seda eduseisu nad käest ei laksnudki ja võitsid geimi 25:20. Teises geimis läks aga Jõhvi SK/Viktoria kohe juhtima 8:1 kui said 5 punkti järjest. Jõhvikad suutsid viigistada seisu 10:10 kui said omakorda 4 ja 3 punkti järjest. Nad juhtisid veel 21:15, kuid siis saabus neil täielik mõõn, kus Viktoria võistkond sai 9 punkti järjest ja võitis ka geimi 25:22. Kuigi kolmas geim algas punkt-punkti mänguga, siis seisult 5:4 Jõhvikatele said nad ise 8 punkti järjest. Sellega oli Viktoria vastupanu lõppenud ja Jõhvikad võitsid otsustava geimi 15:7 ning 5. koha.

Mõlemad poolfinaalid olid kolmegeimilised

Poolfinaalide videod: https://www.youtube.com/watch?v=tKEd63HiSMA

Narva veteranid, minnes kohe geimi alguses juhtima, võitsid esimese geimi SK Galla vastu 25:19. Teises geimis läks SK Galla kohe juhtima ja võitis ka geimi 25:16. Otsustav geim algas punkt-punkti mänguga seisuni 4:4, siit edasi aga domineeris juba SK Galla. Geim neile 15:6 ja kogu mäng 2:1.

Teises poolfinaalis, kus kohtusid Narva SK ja Illuka, läks esimeses geimis kohe juhtima Illuka, kuid Narva SK suutis mängu viigistada 14:14. Rohkemaks nad siiski suutelised ei olnud ja kui Illuka sai 4 punkti järjest, oligi geim võidetud 25:17. Teine geim algas punkt-punkti mänguga seisuni 12:12. Illuka sai 4 punkti järjest ja läks juhtima 16:12. Seisul 20:15 Illuka kasuks tekkis neil nii suur mõõn, kus Narva SK sai 7 punkti järjest ning asus ise juhtima ja võitis ka geimi 25:23. Kolmandas geimis aga ei suutnud Narva SK üldse vastupanu osutada ja Illuka võitis selle geimi 15:5 ning ühtlasi kogu mängu 2:1.

Medalimängudes kohtusid taas sama alagrupi võistkonnad

Medalimängude ja autaustamise video: https://www.youtube.com/watch?v=na_9sex2WYY

Pronksimängu Narva veteranid juhtisid kohtumist paari punktiga, kuid Narva SK suutis seisu viigistada 21:21. Lõpus olid ikkagi kindlamad veteranid 25:22. Teine geim kulges vahelduva eduga mõlemale võistkonnale kuni viigiseisuni 20:20. Nüüd said veteranid 4 punkti järjest ja nii oligi neil geim võidetud 25:21 ning saavutatud meistrivõistlustel III koht.

Sama juhtus ka finaalis, kus alagrupis saavutatud kaotuse asemel saadi revanð. Esimest geimi alustas Illuka 5:0 juhtimisega, kuid Galla vastas 10 punktiga ja juba juhtisid nemad 15:5. Viik saabus seisul 12:12. Edasi punktide vahetus ja nüüd jälle Illukalt 4 punkti järjest ning juhtima minek 17:14, veelkord 4 punkti järjest ja juba juhtisid nad 21:16. Galla suutis vahet vähendada 22:24, kuid viimase punkti sai ikkagi Illuka ja võitis geimi 25:22. Teist geimi asus juhtima Galla 7:1, kuid niisugust mõõna Gallalt küll ei oodanud kui nüüd. Illuka sai 9 punkti järjest ja asusid ise juhtima 11:9. Jällegi ei klappinud mäng Gallal, Illuka sai nüüd 7 punkti järjest ja juhtisid juba 18:11. Galla võttis end kokku ja suutis vahet vähendada ning seisu viigistaga 22:22. Illuka sai 2 punkti, millele Galla vastas ühega 24:23. Veel oli Gallal võimalus geim võita, kuid viimase geimipunkti sai ikkagi Illuka, geim 25:23 ja kogu mäng 2:0 ning I koht. Illuka oskas õigeks kohtumiseks oma jõud mobiliseerida ja mängu hästi käima saada, seevastu Galla lootis oma suurele üleolekule, mida nad näitasid alagrupis ja poolfinaalis.

I koht – Illuka – Marjaana Lepiste, Mirjam Vinkler, Annemar Neiland, Jelizaveta Grigorjeva, Egle Lepp, Ketly Nurmik, Triinu Õras
II koht – Narva SK Galla – Ksenia Kuznetsova, Viktoria Makarenko, Jana Borissova, Anastasija Semjonova, Marija Semjonova, Jana Foinitskaja, Alissa Rauþina, treener Viktoria Golubkovitð
III koht – Narva veteranid – Valentina Parubtðiðena, Olga Zahharova, Elena Bartðukova, Ekaterina Tðerezova, Tamara Buþina, Anastassija Petrova, Anna Skaburskas
4. koht – Narva SK U18 – Viktoria Rakova, Aleksandra Kalaðnikova, Polina Parubtðiðena, Darja Bulkina, Vlada Smirnova, Sevil Rustamova, Maria Vagulina, Regina Zagdai, treener Viktoria Golubkovitð
5. koht – Jõhvikad – Lisette Villers, Kaisa Teder, Hanna-Katryna Keerme, Moona Kilk, Reena Koll, Kristin Kaskema, Anastassia Kuzmina
6. koht – Jõhvi Spordikool/Viktoria – Angelina Skiller, Elizaveta Nikolajeva, Angelina Bogan, Darja Marjaðova, Jelizaveta Komissarova, Monika Guskova, Karina Koltsova, Karina Vassiljeva, treener Viktoria Golubkovitð

AIME LUUK
Võistluse peakorraldaja

Eelmine:
Järgmine: