18.08.2009
Auto-Moto

Nädalavahetusel toimub Kiviõlis külgkorviga krossitsiklite MM-etapp

Eeloleval nädalavahetusel Kiviõli tuhamäel toimuvast Motofestivalist ja külgvankritega tsiklite MM-etapist võtab osa kokku 40 meeskonda 14 eri riigist.

22.-23. augustil toimub Kiviõli tuhamäe motokompleksis Kiviõli Motofestival, mille raames korraldatakse Eestis juba teist korda külgkorviga krossitsiklite maailmameistrivõistluse etapp. Kohaliku motospordiaasta tippsündmus toob Eestisse motokrossimaailma eliidi eesotsas seitsmekordse maailmameistri Daniel Willemseniga.

Kõige nimekama osaleja, hollandlase Willemseni positsioon ei ole praegu kõige tugevam. Jalavigastuse tõttu oli ta koos meeskonnakaaslase, belglase Sven Verbrugge’ga vahepeal langenud MM-i tabelis 7. kohale. Willemsen on aga äsja vigastuspausilt naasnud ja pärast Venemaa etapivõitu on ta meeskond tõusnud edetabelis viiendale kohale. Willemsenil ja Verbruggel tuleb nüüd kõvasti pingutada, et hetke liidrid Jan Hendrickx/Tim Smeunix (Belgia) ja Joris Hendrickx-Kaspars Liepins (Belgia-Läti) kinni püüda.

„Need ei ole ainsad mehed, kes Kiviõlis sõitu teevad, sest sõitma asuvad kõik MM-tabeli Top 20 kuuluvad meeskonnad,“ ütles Kiviõli etapi korraldaja Are Kaurit. Tema sõnul, saab kindlasti huvitav olema ka see, kuidas suudavad meie parimad korvisõitjad maailma tippudele vastu saada. Parim eestlane Margo Sonn, kes sõidab koos lätlase Elvijs Mucenieksiga, asub hetkel MM edetabelis 25. kohal. Lisaks nendele asuvad Kiviõlis MM-punkte jahtima Eesti meistrid Gert Gordejev/Keit Kivaste ja Kert Varik/Erkki Kõiv. Starti asuvad ka Eesti meeskonnad Urmas Sugasep/Veikko Parksepp, Argo Põldsaar/Indrek Aljes ja Madis Olt/Tõnu Valdmaa.

Lisaks külgkorvidele tulevad aasta motospordi tippsündmuse raames Kiviõli rajale ka Eesti ja lähiriikide parimad soolo ja quadracer masinaklassi sõitjad. Soolode vaatemängulises krossisõidus võib näha suurt osa Eesti paremikust, kellele pakub kõva konkurentsi üks parimaid Läti sõitjaid Lauris Freibergs.

Et pealtvaatajatele veelgi rohkem tipptasemel meelelahutust pakkuda, korraldatakse esimese võistluspäeva õhtul Freestyle MX hüppeshow, kus astuvad üles lendavad mootorratturid Moskvast. Pööraseid hüppetrikke näitavad Venemaa freestyle meister Aleksei Aisin ja lootustandev sõitja Anton Smirnov. Motohüppajad on juba Eestisse jõudnud ja neljapäeval lähevad rada proovima. „Kiviõli motokross on väga huvitav üritus – tahame väga oma silmadega näha maailma parimaid krossimehi! Ja meile väga meeldib hüpata. Kasutame iga võimalust!“ selgitas Anton Smirnov, miks otsustati Moskvast Kiviõlisse tulla.

„Eelmisel suvel esmakordselt Kiviõlis toimunud maailmameistrivõistlused said rahvusvaheliselt þüriilt niivõrd positiivse hinnangu, et vaatamata üliraskele majanduskliimale otsustasime sama võistlusformaati korrata,“ ütles Kiviõli Motospordi festivali eestvedaja, Kiviõli Seiklusturismi Keskuse juhatuse liige Janek Maar. Tema sõnul, on Maailmameistrivõistluse etapiks peaaegu kõik valmis: rada korras; piirded püsti pandud; kolmapäeval kerkib suur peotelk. Viimases toimub laupäeva õhtul suur kontsert, kus lavale astuvad ansambel Kala, Tanel Padar & The Sun.

„Vihmane ilm oli meile suureks abiks – rada on piisavalt niiske ja tolmu ei ole, muidu oleks pidanud rada pidevalt kastma,“ kiitis Maar ilmastikku enne võistlusi ja soovitas pealtvaatajatele igaks juhuks kaasa kummikud ja vihmakeebid võtta.

Eelmisel aastal külastas Kiviõli Motofestivali 6000 pealtvaatajat ning võistlustest võttis osa 200 sõitjat. Festivali korraldajad on AYR Racing Team ja SA Kiviõli Seiklusturismi Keskus.

Festivali ajakava:

Laupäev, 22. august:
10.00-13.00 Külgkorvide treening- ja ajasõidud
14.00-14.30 Soolode kvalifikatsioon suurel rajal
16.30-17.00 Soolode I start
15.00-18.00 Külgkorvide MM kvalifikatsioonid
18.30-19.00 Soolode II start
19.30-20.30 Starman esitleb: Freestyle MX hüppeshow Moskvast
21.00-21.45 Ansambel The Blinking Lights peotelgis
22.00-23.00 Soolode finaalid proþektoritega valgustatud rajal
23.15 Võitjate pidulik autasustamine
23.00-02.00 Kõik rockivad ansamblite THE SUN ja KALA eeskujul

Pühapäev, 23. august:
9.00-9.30 Quadracerite kvalifikatsioonid
11.00-12.00 Autogrammisessioon ja võistluste pidulik avamine
12.15-12.45 Quadracerite I sõit
13.30-14.00 Külgkorvide MM I finaalsõit
14.30-15.00 Quadracerite II sõit
16.00-16.30 Külgkorvide MM II finaalsõit
17.00 Võitjate pidulik autasustamine

Lisainfo:

Janek Maar
Juhatuse liige
SA Kiviõli Seiklusturismi Keskus
Mob: 372 5102704
E-post: janek@motokross.ee
www.motokross.ee

Eelmine:
Järgmine: