11.04.2013
Firmasisesed

Nädalavahetusel jagatakse esimesed medalid

Ida-Virumaa korvpallimeistrivõistluste neljast liigast esimeses, esiliigas jagatakse laupäeval medalid ning peetakse ülejäänud kohamängud. Meistriliigas on jõutud veerandfinaalideni.

Nädalavahetuse kuuest mängust kolm peetakse laupäeval Maidlas, üks samal päeval Iisakus ja kaks pühapäeval Kohtla-Järvel.

Laupäevane päeva üksik mäng peetakse kell 13 Iisaku gümnaasiumi võimlas, kus esiliiga 5.-6. koha mängus on vastamisi Iisaku VT ja Jõhvi BC Karjamaa. Põhiturniiril oldi vastamisi viimases voorus 10. märtsil samuti Iisakus ja siis sai VT 97:86 võidu.

Maidla mängudest esimeses on samuti kell 13 meistriliiga veerandfinaalis vastamisi põhiturniiri kolmas Askele/Kiviõli ja kuues Iisaku KK. Põhiturniiri mängud Askele/Kiviõli poolt vaadatuna 69:83 ja 89:79.

Kell 15 selgitavad esiliigas pronksiomaniku Kiviõli/Maidla ja Mäetaguse SK. 3. veebruaril Mäetagusel peetud põhiturniiri kohtumises oli parem Kiviõli/Maidla 70:59.

Kell 17 on esiliiga finaalis vastamisi Askele Neli/Kiviõli regioon – Kohtla-Nõmme SK/HITO. Põhiturniiri 10. märtsi mängus Maidlas sai AN/Kr lisaajal 76:74 võidu.

Pühapäeval Kohtla-Järvel

Pühapäeval on Kohtla-Järve spordihoones esiliiga hooaega bravuurikalt alustanud liiga uustulnuk Elvarem ja Sillamäe Kalev, kes selgitavad liiga 7. ja 8. koha omaniku. 3. novembril peetud mängus sai Elvarem 82:71 võidu.

Pärast seda mängu, kell 15 kohtuvad meistriliiga veerandfinaalis Remeks ja Narva. Põhiturniiri mängud lõppesid Remeksi poolt vaadatuna 44:71 ja 64:51.

Mõlemas meistriliiga veerandfinaalpaarides said vastased põhiturniiril omavahelistes mängudes võidu võõral väljakul, seega on omapäraselt “koduväljakueelis” veerandfinaalideski võõrsil mängivatel meeskondadel.

Meistriliiga poolfinaalidesse on juba pääsenud põhiturniiri kaks paremat KK HITO ja Toila, kes otavad poolfinaaliks vastaseid vastavalt Remeks-Narva ja Askele/Kiviõli – Iisaku KK mängust.

Naiste liigas finaalis Narva ja Toila

Naiste liigas on lõppenud põhiturniir, kus viimases voorus oli medalimängude suhtes otsustavas kohtumises Jõhvis toimunud kohtumises vähemalt seitsmepunktilist võitu sihtinud Toila 61:43 parem Mäetaguse SKst.

See tähendas, et  täiseduga põhiturniiri võitnud Narva järel oli teine just Toila, kes võrdsete punktide juures oli lisanäitajatega parem Mäetaguse SKst, kes kohtub pronksimängus põhiturniiril neljanda koha saanud Toilast.

Finalistide Narva ja Toila mängud lõppesid põhiturniiril Narva võiduga 73:14 ja 101:35. Pronksikohtumise vastaste Mäetaguse SK ja Sillamäe gümnaasium/Kalev omavahelised mängud lõpsid Mäetaguse SK 46:44 ja 62:57 võiduga.

Naiste medalimängud peetakse Narva Energia SK võimlas 21. aprillil, pronksimäng Mäetaguse SK – Sillamäe Gümnaasium/Kalev on kavas kell 12 ja finaal Narva – Toila kell 13.30. 

Eelmisel aastal Vokas 1. mail peetud finaalturniiril sai Narva finaalis 84:34 jagu Mäetaguse SKst ja pronksikohtumises oli Toila 36:29 parem Sillamäest. Mõlemal aastal on viienda kohaga leppima pidanud Jõhvi.

Rahvaliigaski selgus tulemas

Ida-Virumaa meeste teises ehk rahvaliigas sai neljapäeval olulise võidu Mäetaguse SK II, kes võõõrsil oli 78:50 parem SOS Lastekülast ja sellega astus Mäetaguse SK sammu finaali suunas. Enne põhiturniiri viimast vooru (Mäetaguse SK II – Illuka, VPSS – SOSL, Sillamäe gümnaasium Kohtla-Nõmme SK II), on selge, et põhiturniiri võitis ja viis fnaalturniiri Vokka tiitlikaitsja Virumaa PSS, kes võitnud kõik 11 senipeetud mängu. 2.-3. kohta jagavad 8 võiduga Mäetaguse SK II ja SOS Lasteküla, kuid Mäetagusele piisab teise koha ja finaali pääsu saamiseks viimases voorus võiduks, sest lisanäitajad on neil SOSist paremad.

Neljas koht ehk pronksimängu pääs on kindel liiga uustulnukal, Illuka meeskonnal, kel kirjas 6 võitu. Samuti ei tõuse ega lange viimases voorus vaba olev SK Intro, kel 4 võitu. 1 võiduga meeskonnad Sillamäe gümnaasium ja Kohtla-Nõmme SK II selgitavad viimases voorus, kes saab 6. ja kes 7. koha.

Eelmisel hooajal võitis Virumaa PSS finaalis lisaajal 72:57 SOS Lasteküla eelkäija Voka Veterani 72:57 ja SK Intro oli 52:47 parem Iisaku Pullid meeskonnast.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: