15.03.2007
Autosport

Mustvees võisteldi vees

Laupäeval, 10. märtsil Peipsi järvel peetud sõiduautode jää(vee)rajavõistlusel sai 2,4 km pikkusel rajal paljudele võistlejatele määravaks see, kui veekindlaks oli võistlusauto suudetud ette valmistada. Mitmetel võistlejatel oli raskusi prooviringi läbimisega ja võistlussõitudesse ei jõutudki, kirjutab amvracing.ee.

Ida-Virumaa jäärajahuviliste eliit oli esindatud peaaegu täies koosseisus. Pjedestaalil oldi kõikides korraldajate poolt väljapakutud võistlusklassides.

Noorte arvestuses tuli esimeseks mõlemad sõidud võitnud Robert Luts Martin Reilenti ja Raiko Pakase ees.

Ka naiste klassi võitja Tiina Luts võitis mõlemad sõidud ning oli naistest päeva parim. Teiseks tuli Tiina Tuur ja kolmandaks Reili Tooming.

Tagasillaveoliste autode klassis oli kiireim mõlemas sõidus Arvo Kask, kuid kuna tema võistlusauto ZAZ rehvid ei vastanud võistlusjuhendiga kehtestatud nõuetele, siis tema tulemusi ei arvestatud. Esikolmik: I – Kristo Kruus, II – Indrek Reisenbuk ja III – Andrus Tooming.

Suurima osalejate arvuga esisillaveoliste autode klassis pidi seekord tehnilistel põhjustel Meelis Liivrand tunnistama esimeses sõidus kaasvõistlejate üleolekut ja leppima 12. kohaga. Kuid teises sõidus sõidetud aeg andis kahe sõidu kokkuvõttes II koha. Esimeseks tuli mõlemad sõidud võitnud Argo Must ja kolmandaks Heiki Luts.

Vabaklassi piikrehvidega ühesillaveoliste klassi parim oli Jaan Kollo Inger Tuuri ja Erki Jürgensoni ees.

Selle talve jää- ja lumerajavõistlustele võib joone alla tõmmata. Kuigi maakonnas sai sellel talvel korraldatud vaid kaks jäärajavõistlust, said kõik huvilised osaleda arvukatel jäärajavõistlusel üle Eesti.

Järgmine võistlus on AMV Racing poolt korraldatav Aa ranna mäkketõus 17. märtsil algusega kell 10.00.

HEIKI LUTS
AMV Racing juhatuse liige
 

Eelmine:
Järgmine: