Mis saab pettur Transist?

Narva Transi jalgpallimeeskond on väidetavalt tegelenud kihlveopettustega sel määral, et teda ähvardab Eesti meistrivõistlustelt eemaldamine, kirjutab Õhtuleht.

Eesti Jalgpalli Liit üllitas eile lühikese vaheaja järel kaks pressiteadet. Esimene andis märku, et meistriliiga avavooru kohtumise Tallinna Levadia – Narva Trans tulemus (3:0) on kihlveopettusena üheselt fikseeritud. Peagi tuli samasugune info üleeilse neljanda vooru duelli Kohtla-Järve Lootus – Narva Trans (1:0) kohta.

Terve meeskond patune?

Teave pärineb UEFA loodud jalgpallikihlvedude jälgimisega tegelevalt süsteemilt Betradar.

“Järgmiseks nädalaks peaks UEFA-lt saabuma kümme lehekülge täpset infot. Siis saame juhatuses edasise suhtes otsustada,” märkis EJLi president Aivar Pohlak.

Paar kümnendit Narva Transi juhtinud Nikolai Burdakov võttis Pohlakult teate(d) vastu suure üllatusena. Jahmunud mees lausus Õhtulehele: “Olen samasuguses olukorras nagu keegi, kellele on lajatatud hoop pähe ja siis kästakse: “Hinda enesetunnet!” Mul on seda praegu võimatu teha.”

Pohlak kostis Burdakovi kohta: “Teda ma praegu küll toetan. Ta ei ole mingi küünik.”

Täpsustavale küsimusele, kas petuskeemiga on järelikult seotud Transi mängijad, vastas Pohlak: “Tahaks pigem nii arvata küll.”

Või tasub kahtlustada tänavu Ida-Virumaale naasnud treener Valeri Bondarenkot, kelle klubi Rovaniemi Palloseura oli mullu Soomes seotud sarnaste afääridega? Pohlak: “Ma väga-väga ei tahaks kellelegi näpuga osutada. Aga ei saa jätta mainimata, et eelmisel suvel UEFA kihlveopettuste seminaril mainiti kahjuks teiste hulgas ka tema nime.”

Burdakov rõhutas, et ei kiirusta kedagi nii karmide süüdistustega hukka mõistma. “Kas torman homme meeskonna ette ja kukun kõiki petisteks sõimama? Kindlasti ei tee ma seda enne, kui mul on olukorrast selge ülevaade ja tõestatud, et selle taga on meeskond,” sõnas Burdakov.

Pohlak ei tõtanud Transi võimalikust karistusest ennetavalt rääkima. Küll ei salanud ta, et eemaldamine meistrivõistlustelt pole välistatud. “Et pettustega tegeldakse juba hooaja alguses nii massiliselt… See on äärmiselt hoiatav. Seepärast kahtlustest ka nii kiiresti avalikkust teavitasime.”

Kriminaalide ohver

Pohlak oletas, et pärast Daugavpilsi Dinaburgi kõrvaldamist Läti kõrgliigast on “seltskond kriminaale leidnud Transi näol uue ohvri”.

“Kui argumendid on piisavalt kaalukad, ei hoia ma kindlasti jalgpallist kümne küünega kinni. Sel juhul pole lihtsalt mõtet,” kommenteeris Burdakov.

Ent enne tahab ta jõuda selgusele, kuidas saabus teade kahtlase mängu kohta Lootusega nii kiiresti, aga esimene süüdistus venis nädalaid. Samuti pole ta veendunud, kas kellegi suur rahavõit on piisav põhjus taoliste järelduste tegemiseks.

ANDRES VAHER

Eelmine:
Järgmine: