22.01.2014
MEV 2014

Mis on MEV ja MEV +?

Ida-Virumaa spordiliidu poolt ellu kutsutud sari „Minu esimene võistlus“ on huvilistelt saanud suure vastukaja osaliseks. Tekkinud on küsimusi ja tehtud on ettepanekuid. Alljärgnevalt vastame neile. Kellel on veel küsimusi/ettepanekuid, siis neid saab saata aadressil tere@sportiv.ee.

Mis on MEV?

MEV võistlus on võistlus, kuhu on oodatud võistlema inimesed, kes antud alal pole varem avatud võistlustel võistelnud. Avatud võistluse all on mõeldud võistlusi, mis on mõeldud kõikidele huvilistele (ei lähe arvesse koolispordi, firmaspordi, suvepäevade, kaitseliidu, kaitseväe jms piiratud ringile mõeldud võistlused).

Mis on MEV+?

Oleme MEV+ jaoks välja valinud Ida-Virumaa võistluskalendrist igalt alalt ühe sellise tasemega võistluse, kuhu soovitame tulla ka neil, kes enne pole antud alal koos teistega võistelnud. Näiteks eeloleval pühapäeval on selleks Jõhvi lauatennise rahvaliiga etapp ja järgmisel kolmapäeval Pannjärvel toimuv argipäeva suusaõhtu etapp.

Ehk lihtsamalt öeldes on MEV ja MEV+ vahe see, et kui MEV võistlusel jõuavad medalile need, kes varem pole antud alal võistelnud, siis MEV+ võistlusel võistlevad algajad aga üldarvestuses koos teistega ja sel võistlusel on vähetõenäoline, et nad esikolmikusse jõuavad.

Mitmel alal võisteldakse?

Võisteldakse 14 alal, neist on kaks nö paarisalad ehk igal osalejal läheb kirja kas male või kabe ning kas korvpalli või võrkpalli võistlus. Seega on maksimaalselt võimalik osalemiskaardile saada 24 plussi.

Milline on võistluskalender?

Kalender on koostatud nii, et alguses on antud ala MEV ja seejärel MEV+ võistlus. Paigas on jaanuaris toimuvate lauatennise ja suusatamise ning veebruaris läbi viidavate sulgpallivõistluste ajad. Võistluste kalender täieneb pidevalt ning kõige operatiivsemat infot saab Ida-Virumaa spordiliidu kodulehe www.sportiv.ee alajaotuselt.

Kavas on ka võistkonnaalad, kuidas nende läbiviimist on mõeldud?

MEV võistlustel moodustatakse võistkonnad kõikidel kohaletulnute vahel.
MEV + võistlusteks valime nende alade võistluse, mis on kõigile jõukohane (nt võrkpallis on MEV+ kavas suvevolle etapp).

Mis on auhinnaks?

Peamiseks auhinnaks on osalemisest ja uute alade avastamisest saadud rõõm.

Kõik MEV ja MEV+ võistlustel osalejad saavad osalejakaardi, kus nad saavad märkida, mis võistlusel nad on osalenud. Osalemiskordade arvestust peetakse ka www.sportiv.ee kodulehel.

Kõik MEV võistlusel osalejad saavad võistluste sümboolikaga pastapliiatsi, mis kuulub ka MEV+ võistlustel neile, kes tulevad antud alal võistlema koos teistega esmakordselt.

Neid, kes on osalenud 8 sarja võistlusel, neid ootab võistluse meene. 16 alal osalejaid pälvivad võistluse T-särgi. Kõikidel võistlustel ootavad paremaid auhinnad.

Sarjas osalejate vahel loositakse aasta lõpus välja auhindu, kusjuures iga osaluskord annab loosimisel ühe hääle.

IVSL

Eelmine:
Järgmine: