Mintðenkova võistleb MMil, Steptðenko EMil

Lausa kahel Narva Energia spordikooli laskesuusatajal oli võimalus esindada Ida-Virumaad maailmameistrivõistlustel, kuid viimsel hetkel jäi Eesti koondisest välja Danil Steptðenko, kes selle asemel osaleb Euroopa meistrivõistlustel. Östersundi MMil kuulub Eesti koondisse juunior Jana Mintðenkova.

See, et Narva laskesuusatajad 2007. aasta kevadel Eesti A-koondisse pääsesid, on juba iseenesest tore, nüüd aga järgnevad sellele ka tiitlivõistlused. 20aastane Jana Mintðenkova ja 21aastane Danil Steptðenko on alles noored ning võimalusi oma tulemusi parandada neil jätkub. Nii tuleb Narva laskesuusatamise treeneri Jevgeni Vðivtsevi arvates hea laskekäega Mintðenkoval suusatamises pingutada, samal ajal kui Steptðenkoga on vastupidi.

“Mõlemad on noored ja alles täiskasvanute sporti jõudnud. Tean, et näiteks sellistes suurtes laskesuusariikides nagu Saksamaa või Venemaa kulub täiskasvanute spordiga kohanemiseks neli-viis aastat, seepärast on neil kõik alles ees,” ütles Vðivtsev.

Kuni viimase hetkeni arvati, et Daniil Steptðenko teeb kaasa reedel Rootsis Östersundis algavatel laskesuusatamise maailmameistrivõistlustel, kuid viimsel hetkel vahetati ta välja. “Treenerite nõukogu otsustas, et targem on vanem ja kogenum sportlane kaasa võtta,” ütles treener. Selle asemel teeb narvalane kaasa 18. veebruaril Tðehhimaal Nove Mestos algavatel Euroopa meistrivõistlustel. Veel otsustati, et Rootsi sõidab äsja juunioride MMilt naasnud Mintðenkova, kelle parimaks saavutuseks seal jäi 32. koht. “Üldiselt planeerisime, et ta suudab võidelda koha eest teises kümnes,” lisas Vðivtsev.

Steptðenko ja Mintðenkova treener ütles, et sportlaste noorusele vaatamata suudavad nad valmistuda 2010. aastal Vancouveris toimuvateks taliolümpiamängudeks. Selleks tuleb laskesuusatamise maailmakarikavõistlustel olümpianorm täita. Narvalastel on MK-etappidel osalemise kogemus juba olemas. Jana Mintðenkova on kahel korral teinud kaasa teatesõidus. “Minu arvates on peagi aeg ka individuaalsõitude käes,” usub Jevgeni Vðivtsev.

ALEKSEI FJODOROV
Põhjarannik

Eelmine:
Järgmine: