Mintðenkova pääses MK-etapile

Laskesuusatamise MK-etapil Austrias Hochfilzenis võitis pühapäeval kavas olnud naiste 4×6 km teatesõidu Saksamaa nelik Martina Glagow, Andrea Henkel, Simone Denkinger ja Kati Wilhelm 1:23.35,0-ga. 15. koha saanud Eesti võistkonnas lõi kaasa ka narvalane Jana Mintðenkova.

Saksamaa järel oli teine oli Venemaa (Svetlana Sleptsova, Olga Anissimova, Tatjana Moissejeva ning Jekaterina Jurjeva), kaotus 19,3 ja rootslannad Elisabeth Högberg, Anna Carin Olofsson, Anna Maria Nilsson ning Helena Jonsson 20,3 sekundiga kolmandad. Ükski esikolmiku naiskond trahviringe tegema ei pidanud.

Eesti nelik koosseisus Eveli Saue, Sirli Hanni, Kadri Lehtla ja Jana Mintðenkova jäi võitjast 9.02,2, mis andis 18 naiskonna seas 15. koha.

Esimese vahetuse järel olid liidrid sakslannad, Venemaa kaotas 12,5 sekundit. Eesti (Saue) jäi 11-ndana maha 1.34,3.

Pärast teist vahetust oli sakslannade edu Venemaa ees 34,5 sekundit, Eesti (Hanni) jätkuvalt 11. positsioonil.

Kolmandast vahetusest tuli ikka esimesena Saksamaa, teiseks oli kerkinud aga Prantsusmaa (Sylvie Becaert), kes jäi maha 1.03,0. Eesti (Lehtla) teenis kaks trahviringi, mis langetas naiskonna 14. kohale. Kaotust Saksamaale oli lõpuks 6.27,6.

Viimases vahetuses kasutas Mintðenkova Eesti edukaimana vaid üht lisapadrunit, kuid ta andis liidrile tagasi veel üle kahe ja poole minuti ning lõpuks saadi 15. koht, mööda lasi ta lõpuks 13. koha saanud Kashastani neiu. 14. koha saanud Rumeeniale kaotati 41 sekundiga.

Eesti selja taha jäid Soome (Mintðenkovaga samas vahetuses sõitnud endine suusaäss Kaisa Varis teenis 8 trahviringi, kokku Soomel 13 trahvi), Läti ja Bulgaaria.

ETV SPORT/Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: