Mintðenkova aitas Eesti esikaheksasse

Itaalias Martell-Val Martellos lõppenud noorte ja juunioride meistrivõistlustel olid viimased päevad teatesõitude päralt. Eesti oli esindatud vaid neidude 3 x 6 km teatesõidus, kus teist vahetust sõitis narvalane Jana Mintðenkova.

Kadi Tomson, Jana Mintðenkova ja Eeva Avik pääsesid küll trahviringidest, kuid seitsme lisapadruni kasutamisele kulus oma aeg ning ka suusasõidus ei suudetud tippnaiskondadele konkurentsi pakkuda. Maailmameistriks tulnud Prantsusmaast jäädi maha 7.36,8, kuid ometi andis see 16 naiskonna seas kaheksanda koha.

Hõbemedali sai Venemaa (+1.58,9), pronksi Norra (+3.00,0). Järgnesid Valgevene (+5.05,6), Austria (+5.18,9), Kanada (+5.34,0), Bulgaaria (+6.15,2) ja Eesti. Üheksanda koha saanud Poolat edestas ankruetapil osalenud Avik 13 sekundiga.

Avavahetusest tuli kolme lisapadrunit kasutanud Tomson 15. kohalt, mõlemas tiirus ühte lisapadrunit kaustanud Mintðenkova näitas vahetuse viiendata aega (kaotas vahetusevõitjale vaid pisut rohkem kui minuti) ja ta kergitas Eesti 8. kohale. Viimast vahetust sõitnud Avik kohta käest ei andunud, kuigi ta vahetuse aeg oli paremuselt 11. Mintðenkova sõitis oma vahetuses kaks minutit kiiremini kui ta võistkonnakaaslased. Suutuks võistkonnakaaslased teha sama kiiret sõitu kui narvalane, saanuks Eesti 4. koha. 

SPORTNET/sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: