27.07.2006
Auto-Moto

Metsikud mehed kihutavad mootorratastega mäkke

29. juulil kell 12.00 algab Kiviõli tuhamäel Põhjamaade suurim mootorrataste mäkketõusuvõistlus. Ekstreemse ja vaatemängulise spordiala esindajad saabuvad Eestisse 7 riigist – kokku ligi 50 võistlejat.

208 meetri pikkusele mäkketõusu rajale on takistuseks kaevatud kraavid ja kuhjatud künkad. Motoklubi H.M.G. juhataja Erkki Salak ütles, et: „Mida teravam ja hüppelisem on mägi, seda põnevam nii osalejatele kui pealtvaatajatele. Eelmisel aastal jõudsid tippu 4 mootorratast ja üle-eelmisel vaid 2. Ülesjõudnute väike arv näitab, et rada on piisavalt raske ja väljakutsete rohke.“

Võisteldakse kahes mootorrataste klassis – standard ja spetsiaal-klassis. Standard klassi ratas peab võistlustel osalema ümberehitamata kujul. Spetsiaalsed mäkketõusu mootorrattad on aga pikema raamiga ja eriliste ogadega varustatud ratastega. Mäest alla laskuvad võistlejad mööda turvastooniga ümbritsetud rada.

Motoklubi H.M.G. liige ja Kiviõli Mäkketõus 2006 korraldaja Tanel Tammekand ütles, et: „Pärast eelsõite võistlevad 10 parimat tsiklimeest omavahel finaalides. Võitjaks osutub kiireim mäkketõusja või kõige kõrgemale sõitnud tsiklimees.“

„Lisaks mootorrataste mäkketõusule toimub tuhamäele ka traditsiooniline õllejooks. Sarnaselt mootorratastele püüavad sama rada mööda üles ronida inimesed. Samuti loositakse kõigi piletiostjate vahel välja motoroller,” rääkis pealtvaatajatele mõeldud võistlusest Tammekand.

Mäkketõusuvõistlus avatakse Kiviõli vana tuhamäe jalamil kell 12.00, tasuline autoparkla ja sissepääsud paar tundi varem. Pääse IV Mootorrataste Mäkketõusuvõistlustele maksab täiskasvanutele 75 krooni, lastele 25 krooni, eelkooliealised pääsevad üritusele tasuta.

Peale 18.00-ni kestva mäkketõusu lõppu jätkub pidu Maidla mõisas. Seal on sisustatud mootorratturitele mõeldud Moto ait kus saab tutvuda mäkketõusu tehnikaga ja nautida tsiklimeeste seltskonda.

Lisainfo:

Tanel Tammekand
Motoklubi MCHMG
Tel: 52 08 211

Erkki Salak
Tel: 56 47 55 98

Katri Tammekand
katrit@tlu.ee

 

Eelmine:
Järgmine: