31.01.2016
Firmasisesed

Meistrivõistluste põhiturniir läheneb kahes liigas lõpule

Ida-Virumaa korvpallimeistrivõistlustel peeti jaanuarikuus, mis teada rohkem karikafinaali kuuna, 14 mängu.

Meistriliigas saadi jaanuarikuus erinevatel põhjustel peetud vaid üks kohtumine, kus Kohtla-Järve meeskondade omavahelises kohtumises alistas Remeks 85:63 KK HITO. Kuna algselt detsembrisse planeeritud ja siis Toila palvel uude aastasse edasi lükatud kohtumises KK HITO – Toila ei saanud hitolased viit meest kokku, siis tähendas see neile tabelisse 0:20 kaotust ja ühtlasi kadus finaalipääsu lootus. Jaanuarikuus pidi toima ka kohtumine Toila – Iisaku Peetri Pizza, kuid see lükati Toila palvel veebruarisse.

Meistriliiga põhiturniir lõpeb veebruarikuus ning pidamata on veel viis kohtumist. Play-offiks saab põhiturniiri võitja koha otse finaali, põhiturniiri teine-kolmas selgitavad teise finalisti ning poolfinaali kaotaja mängib pronksimängus põhiturniiri neljanda ehk KK HITOga.

Otse finaalipääsu loodavad tabeli tipus olevad Iisaku Peetri Pizza (6-0) ja Remeks (5-2), kuid arvestades juhendit, et põhiturniiril vastasele 0:3 allajäämine tähendab kahe võiduni mängitavates play-off seeria matðide alguseks 0:1 kaotusseisu on olulised kõik allesjäänud kohtumised, sest keegi ei tea kellega poolfinaalis või medalimängus kohtutakse. Seega on põhjust allesjäänud mängudes pingutada ka Toilal (2-4) ja KK HITO-l (0-7).

Esiliigas on liider Kiviõli/Lüganuse

Esiliiga peeti jaanuarikuus teise ringi kahe esimese vooru ehk 8. ja 9. voori kohtumisi ja mängiti ette üks 10. vooru mäng. Lisaks jäi jaanuarikuusse teatavasti esiliigale võidetud trofee maakonna karikafinaalist, kus Kiviõli/Lüganuse alistas meistrliiga palliva Toila.
 
8. voor: Iisaku – Jõhvi BC Karjamaa 90:89, Mäetaguse SK – Virumaa Politsei Spordiselts 41:49, Kiviõli/Lüganuse – Kohtla-Järve Enteh 94:44, Askele IV – Elvarem 75:70.

9. voor: Elvarem – Virumaa Politsei Spordiselts 78:66, Askele IV – Iisaku 86:64, Kiviõli/LÜganuse – Mäetaguse SK 87:63, Jõhvi BC Karjamaa – Kohtla-Järve Enteh 68:77.

10. voor: Elvarem – Kiviõli/Lüganuse 87:107. 

Esiliigas on meeskondadel pidada veel 4-5 kohtumist, põhiturniiri kaks paremat mängivad finaalis ja põhiturniiri kolmas-neljas selgitavad pronksmedalite omaniku.

Teistest eest ära on libisenud kaks meeskonda, Kiviõli/Lüganuse (9-1) ja Elvarem (7-3), kuid kumbki ei saa end veel finaalikindlana tunda. Ülejäänud meeskondadest viis mahuvad kahe võidu sisse, Mäetaguse SK ja Askele IV on saanud 5, Virumaa Politsei spordiselts ja Iisaku 4 ning Enteh 3 võitu. Tabeli lõpus on BC Karjamaa, kel ainsana võiduarve avamata.

Teises liigas väga põnev seis

Teises liigas peeti jaanuarikuus 5. voor, mis andis järgmised tulemused: SK Intro – Narva SK Energia 46:110, Kohtla-Nõmme – Sillamäe gümnaasium/Kalev 48:62, Voka spordihoone veteranid – SK Walter 98:49, Toila II – Illuka 53:76.

Teises liigas peetakse veebruarikuus põhiturniiri kaks viimast vooru. Põhiturniiri kaks paremat pääsevad poolfinaali, veerandfinaalides kohtuvad põhiturniiri 3.-6. ja 4.-5. meeskond.

Tabeliseis: Narva SK Energia ja Sillamäe gümnaasium/Kalev 4-1, Illuka, Voka sh veteranid ja Kohtla-Nõmme 3-2, SK Intro 2-3, Toila II 1-4, SK Walter 0-5.

Mängude tulemused ja ajakavad asuvad aadressil http://www.basket.ee/et/regionaalsed-liigad

sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: