04.08.2008
Jalgpall

Meistriliiga suurim väravakütt läks Narvast Sillamäele

Neljapäeval lõppenud mängijate üleminekuperioodil oma ridu koguni kaheksa uue mängijaga tugevdanud Sillamäe Kalevi ründeliini krooniks tuleb Narva Transist üle meistriliiga mullune suurim väravakütt Dmitri Lipartov, kirjutab Põhjarannik.

Sillamäe Kalevi president Aleksandr Starodubtsev ütles, et Lipartov oli juba eelmise hooaja järel huvitatud Sillamäe klubiga liitumisest, kuid varem ei õnnestunud selles tehingus Narva Transiga kokkuleppele saada.

Transi president Nikolai Burdakov ütles, et ei hakanud Lipartovit kinni hoidma. “Kuna tänavu on meeskonda lisandunud leegionäre, aga korraga võib platsil olla vaid kolm Venemaa kodanikku, siis tundis ta ilmselt isegi, et talle ei pruugi enam jätkuda nii palju mänguaega nagu varem. Samas ei ole tema eas jalgpalluril mõtet ka varumeeste pingil istuda,” rääkis Burdakov.

35aastane Lipartov lõi mullu Eesti meistriliigas 30 väravat ja see oli kogu liiga parim tulemus. Tänavu on teda kimbutanud vigastused. 14 mängus, kus ta on saanud kaasa teha, on vastaste väravavõrku sahistanud viiel korral.

Sillamäe sai meeskonna tugevdamiseks lisaraha

Sillamäe Kaleviga liitusid laenulepinguga ka Levadia süsteemi kuuluvad keskpoolkaitsja Miroslav Rõðkevitð ning keskkaitsja Vladislav Tðurilkin. Tegu ei ole siiski mulluse meistri põhirivistuses silma paistnud meestega. Rõðkevitðil on Soccerneti andmetel kirjas 62 meistriliiga mängu ja kaheksa väravat. 2006. aastal laenas Levadia ta meistriliiga autsaiderile Lasnamäe Ajaxile. 19aastane Tðurilkin on seni kaasa teinud Levadia teises meeskonnas.

Juulikuu jooksul tulid laenulepinguga Sillamäe Kalevisse veel Florast Alo Dupikov ja Jürgen Kuresoo. Peale Lipartovi tuli Transist üle ka Dmitri Smirnov ja Tartu Maag Tammekast Roman Daniljuk.

Klubi presidendi sõnul on sponsorid meeskonna senise käekäiguga rahul olnud ja tõmbasid uute mängijate soetamiseks ka rahakoti raudu laiemaks. “Meeskonna eelarve kasvas kahe miljoni krooni võrra – 3,5 miljoni kroonini. Kui tänavu on meeskonna eesmärk meistriliigasse püsimajäämine, siis süües kasvab isu ning järgmisel hooajal oodatake juba eurokarikasarja jõudmist,” ütles Starodubtsev, kelle arvates soodustab meeskonna arengut ka tänavu sügisel Sillamäel valmiv kunstmuruväljak.

Praegu on Sillamäe Kalev meistriliiga kümne meeskonna seas 20 punktiga kuuendal kohal, samas ei ole jälitajad kuigi kaugel.

Paar mängijat tuli juurde ka Transi

Vahetult enne üleminekuperioodi lõppu hankis kaks uut mängijat ka Narva Trans. Ebasportliku käitumise ja motivatsioonipuuduse pärast vallandatud meeskonna senise esiväravavahi Sergei Ussoltsevi asemel palkas Trans uueks puurivahiks Ilja Kasjantðuki, kes on varem mänginud Lasnamäe Ajaxis ning olnud lühikest aega ka TVMK teine väravavaht. Tallinna Kalevist tuli Transi kaitseliini 25aastane Rameð Mamedov. Kalevi eest on Mamedov tänavu kaasa teinud kolmes meistriliiga mängus ja teeninud neis nii kollase kui punase kaardi.

“Praegu on uute meeste kohta keeruline midagi öelda, eks lähemad mängud näitavad nende sisu,” ütles meistriliigas 33 punktiga neljandat kohta hoidva Transi president.

ERIK GAMZEJEV,
Põhjarannik

Eelmine:
Järgmine: