08.04.2007
Firmasisesed

Meistriliiga finaalis KK Hito ja KK Narva

Living.ee Ida-Virumaa korvpallimeistrivõistluste finaalis kohtuvad pühapäeval, 15. aprillil Voka spordihoones kell 16 tiitlikaitsja Kohtla-Järve KK Hito ja eelmise hooaja neljas KK Narva. Enne seda peetakse samas ülejäänudki kohamängud, kus kell 12 selgitavad 5. ja 6. koha omaniku Kohtla-Järve Remeks ja Iisaku KK I ning kell 14 kohtuvad pronksimängus AK Askele ja Toila.

Kui põhiturniiri teine KK Hito sai finaalis suuremate probleemideta, alistades poolfinaalis Toila võõrsil 102:88 ja kodus 78:57, siis meistriliiga põhiturniiril alles neljanda koha saanud KK Narva teekond finaali oli okkalisem. Veerandfinaalides saadi Kohtla-Järve Remeksist jagu võõrsil 79:63 ja kodus 95:84, kuid poolfinaalis ootas narvalasi tõsisem pähkel, eelmise hooaja finalist ja sel hooajal põhiturniiri võitnud AK Askele. Poolfinaalmängud peeti laupäeval, 7. aprillil Narvas ja päev hiljem Maidlas, mõlemal korral osutusid paremaks kodumeeskonnad, aga kuna Narva võitis kodus 14 punktiga ja kaotas võõrsil “vaid” 13 punktiga sai teisena finaali Narva.

Narvas peetud kohtumises said väljakuperemehed 12:5 ja 15:8 algedu, kuid veerandaja teises pooles kosusid ka külalised ning avaveerand lõppes 23:21, kusjuures narvalased olid selleks ajaks tabanud juba viis kaugviset. Teine veerandaeg kulges Narva edu tähe all ja poolajaks olid nad ees 48:37, jätkates eduteed kolmandal veerandajal olles korral ees 19 punktiga (67:48). Kolmas veerandaeg lõppes 68:53. Kolmel korral 17punktiseks kasvatatud (20:53, 72:55, 74:57) vahe said külalised 10:0 spurdiga seitsmele punktile (74:67), kuid mängu lõpus puudus külalistel rünnakuplaan, mille narvalased varmalt ära kasutasid ja korduskohtumiseks saadi 14 punktine pagas – 83:69.

Pühapäevase mängu esimene veerand oli põhiturniiri võitjatele nagu halb unenägu jäädi taha 5:15 ja 10:25 ning avaveerand kaotati toetajate ahastuseks 13:25. seisul 13:27 võtsid kiviõlilased jalad kõhu alt välja ja poolaja viimase minuti alguseks saadi juba ette 38:37, kuid poolaja lõpus tabas Hallik neljast vabaviskest kolm minnes vaheajale eduseisul 40:38 – pooled külaliste punktidest olid Reinar Halliku arvel.

Teise poolaja alustuseks tabas Taago Pikase kaugvise, kuid külalised kasutasid kohe ära vastaste maa-ala-kaitset ja Juri Titov tabas vähem kui minutiga kaugelt kahel korral ning pärast seda kui kumbki pool oli kahe minutiga tabanud veel kaks kaugviset olid tablool AK Askele poolt vaadates kaotusenumbrid 47:54. Kolmanda veerandaja lõpp sarnanes teisele veerandajale – AK Askele sai raske tööga 57:56 ette, kuid viimasel minutil tabasid külalised viiest vabaviskest kolm ja viimasele veerandajale mindi vastu seisul 57:59.

Viimase veerandi esimene pool möödus punkt-punkti heitluses tablool olid seisud (59:59, 61:59, 61:62, 63:62, 63:66, 67:66, 67:68, 69:70. Viimatinimetatud seis oli ka viimane kord, kui narvalased ees olid, mängu lõpuni jäi siis pisut rohkem kui viis minutit. Viimases hädas võtsid Askele mängijad kasutusele pressingu, mis ka silmnähtavalt väsinud narvalaste vastu ka edu tõi ja eelviimase minuti alguseks olid väljakuperemeeste edunumbrid 83:71, siis tabas väga tähtsad vabavisked eelnevalt vaid ühe kaugviske tabanud Anton Subbotin ja kui Askele viimane rünnak venis veidi liiga pikaks, siis ei päästnud enam ka Tanel Pastaruse tabav kaugvise, mis tegi (lõpp)seisuks 86:73. Kohe tehti küll kiirelt narvalasi takistades viga, kuid kui Reinar Hallik läks vabavisetele, siis mängu lõpuni jäi 0,1 sekundit ning mänguseis enam ei muutunudki. Kahe mängu kokkuvõttes tähendas see narvalastele ühepunktist võitu ja finaalipääsu. AK Askele pidi leppima pronksimänguga.

Madalamates liigades kohad selged

Kõik mängud on peetud esimeses ja teises liigas. Esiliigas sai teist aastat järjest esikoha Viru ÜJP kes viimases voorus võitis Iisaku KK II meeskonda 96:74. Võrdselt punkte kogusid Kohtla-Nõmme/DHL ja Mäetaguse, kuid kuna kohtlanõmmelased olid Mäetaguse meeskonda mõlemas kohtumises alistanud, kuuluvad neile ka hõbemedalid. Vaid ühe võidu kaugusele esiliiga medalitest jäi Iisaku KK. Viies koht kuulus Vikingmodumile ja kuues oli Sillamäe SK Kalev. Esiliiga B-finaali võitis SMK Aseri, järgnesid BC Karjamaa, Remeks/Intro ja Jõhvi SK.

Teise liiga paremusjärjestus: 1. Askele IV, 2. Maidla/Kiviõli, 3. Viru ÜJP II, 4. Avinurme, 5. KK Hito II, 6. Iisaku KK III, 7. Must Hobune ja 8. Sillamäe SK Kalev II.

Kõikide liigade autasustamine toimub pühapäeval, 15. aprillil Vokas meistriliiga kohamängude vahepeal.

Finaalipäeva reklaamklipp Raadio Virus: www.sportiv.ee/LIVING.eefinaaliklipp.mp3 

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: