27.01.2011
Suusatamine

Maslennikov oli Eesti parim

Juuniorite ja U23 vanuseklassi suusa MM-i juunioride vabatehnika 10 km distantsil jätkus norralaste pidupäev, sest maailmameistriks krooniti Sindre Bjoernestad Skar ajaga 24.05,2. Teise koha saavutas sakslane Markus Weeger (+16,0) ja kolmanda koha sai soomlane Perttu Hyvarinen (+17,5). Sillamäelane Aleksandr MAslennikov oli Eesti edukaimana 17. kohal, Avo Sambla Illukalt oli 33..

Värske maailmameister Skar uskus juba enne võistlust, et tänane distants võib talle sobida. “Ma teadsin, et sellel distantsil on minu võimalused maailmameistriks tulla kõige paremad. Üritasin kohe algusest kõvasti pingutada,” sõnas Skar.

Teise koha omanik Weeger oli oma koha üle väga õnnelik. “Ma ei ole üldse pettunud. Ma alustasin aeglaselt, sest teadsin, et rada on väga raske. Minu suusad olid suurepärased,” kommenteeris Weeger võistlust.

Pronksimees Hyvarinen üritas valida endale sobiva taktika. “Ma arvan, et olin lõpus hea, minu viimane ring oli kõige parem. Ma olen väga õnnelik,” sõnas soomlane.

Eesti koondise parim oli Aleksandr Maslennikov, kes saavutas 17. koha (+1:06,7). Avo Sambla oli 33. (+1:48,3), Rasmus Pind 56. (+2:24,7) ja Mattis Jaama 74. (+3:04,8).

Maslennikov: koondisekaaslaste edestamine tegi rõõmu

Parima eestlasena 17. koha saanud Aleksandr Maslennikov jäi oma esitusega igati rahule.

„Võitsin oma koondisekaaslasi. Eelmisel nädalal olime suht võrdsed, aga täna võitsin suht palju,“ sõnas Maslennikov Vikerraadiole. Paremuselt teine eestlane oli 33. koha saanud Avo Sambla.

Sillamäelt pärit noormehel on suusatamises kõrged eesmärgid ning Sotði olümpiamängude ajal soovib ta juba täiskasvanute koondisesse mahtuda. Esialgu tunneb ta rõõmu aga sellest, et on omavanuste maailma tipule kõvasti lähemale saanud. „Eelmisel aastal olin samal distantsil MM-i 59.“

Sport.err.ee

Eelmine:
Järgmine: