05.03.2009
Auto-Moto

Martin Toovis võitis Eesti karikavõistlused

Vabariigi aastapäeval peeti Pärnus Eesti talvise kestvuskrossi karikavõistluste viimane, viies etapp. Tehnikaprobleemidega quadracer’i võistkond Martin Toovis/Ando Palm veetis viimasel etapil lahtitulnud ketipingutusekstsentriku tõttu 3 minutit boksis ja hullumeelsele sõidule vaatamata pidid nad leppima teise kohaga, kuid viie etapi üldkokkuvõttes kuulus Eesti meistri karikas neile.

Jõhvi motoklubi sõitjal Argo Keermel oli kõikidel etappidel tehnilisi probleeme süle ja seljaga. Esimesel etapil tuli sõit katkestada juba võistluse alguses tühjenenud rehvi tõttu. Teisel etapil kulus summuti remondiks mitu minutit ning ka kolmandal ja neljandal etapil tuli hambad ristis pingutada, et tühjeneva rehviga lõpuni jõuda. Pärnus viimasel etapil Argo Keermel stardis tsikkel ei käivitunud ja nii algas maruline tagaajamine. “Sõitsin seekord kindla peale. Kurvides hoidsin konkurentidest kaugemale ja tegin möödasõite vaid laiadel sirgetel. Vahepeal tõusin koguni kolmandaks, aga maruline tagaajamine lüpsis füüsise nii tühjaks, et lõpetasin neljandana,” ütles Keerme. Karikavõistluste üldkokkuvõttes saavutatud viies koht pole aga ikkagi halb tulemus.

Quadracer’i paar Toovis/Palm jõudis Eesti karikavõistluste vahepeal korraks ka Prantsusmaal võistelda. “Tegemist oli äärmiselt suure võistlusega. Starti tuli viissada meeskonda ja meie kui mehed metsast, kel oli küll häid kohti mujalt ette näidata, lubati starti teise saja keskelt. Nii olid ässad juba minut varem minema sööstnud. Eks siis tuli kolmetunnise võistluse jooksul kõvasti pingutada, et ettepoole trügida,” rääkis Martin Toovis. Aga kogemuste vähesus andis tunda. “Olime valinud liiga aeglased ülekanded ja kaotasime seetõttu konkurentidele lõppkiiruses. Nagu postist mindi pikkadel sirgetel mööda,” ütles Toovis. Kokkuvõttes saavutatud 37. koht tähendab ikkagi seda, et järgmiseks aastaks on stardis kindlustatud esireakoht. Koos seekordse kogemusega peaks see Toovise arvates järgmiseks aastaks hea aluse panema.

PÕHJARANNIK

Eelmine:
Järgmine: