04.05.2015
Jalgrattasport

Marten Jõeäär võitis Viljandi tänavasõidu

Laupäeval sõideti Viljandis tänavasõitu. Võistlus toimus 2,25 km ringi peal, millest 600 m tuli läbida munakivi sillutise peal ja sellest 400 m veel küllaltki järsult mäkke. Millest nõrgema ettevalmistusega sportlased pidid läbima ratas käekõrval.

Ida-Virumaa noorsportlased näitasid jällegi väga häid tulemusi.

Esimesena olid stardis M/N12 sportlased. Meilt oli võistlustules Mario Kivil.
Mariol tuli läbida 2 ringi ja ta saavutas väga tubli 6 koha.Poistest oli parim Madis Mihkels Tartust.

N14-16 sõidus tuli läbida juba 4 rasket ringi. Mirell Semenkova saavutas N14 klassis väga tubli 3 koha. Kindlasti oleks võinud püüda ka 2 kohta, kui poleks esimese ringi tõusu alguses kett maha tulnud.
Keti peale saamisega läks palju aega kaduma aga väga tugeva tõusu võtmisega vähendas ta iga ringiga konkurentidega vahet ja viimasel ringil möödus ka konkurendist, mis tõigi talle 3 koha. Sõidu võitis Anett Sirvel  KJKst.
M14 poisid läbisid samuti 4 ringi.Võistlus toimus punktisõiduna ja vahefinið oli iga ringi lõpus.
Super sõidu tegi Narva Energia noorrattur Gleb Karpenko, kes jättis oma konkurendid maha juba esimesel munakivi tõusul. Ja nii  ta siis finiðeeris uhkes üksinduses käed kõrgel taeva poole visatud. See oli Narva noormehe esimene suurim saavutus rattasõidus.
M16 poisid pidid läbima 8 ringi. Vahefiniðid olid iga 2 ringil. Innustatuna Narva sportlase heast saavutusest tegi Marten pea samasuguse tembu.

Esimeses vahefiniðis sai ta küll 2 koha, kuna käiguvahetaja ei vahetanud käiku ära ja liiga kergete käikudega oli raske sprintida.
3 ringi tõusul jättis ta konkurendid maha ja suurendas iga ringiga oma edumaad.

Ka Marten tuli finiðisse käed taeva poole ja saavutas maantee grupisõidus oma esimese võidu Eesti tasemel.

See võit tõstis päris kõvasti aktsiad pääsemaks Eestit esindama juulis toimuvatele Euroopa Noorte Olümpiapäevadele, mis toimuvad Gruusias.

www.jrk.ee

Eelmine:
Järgmine: