03.05.2017
Jalgrattasport

Marten Jõeäär lõpetas Poola tuuri kõrge 14.kohaga

Marten saavutas Poolas peetaval juuniorite velotuuril 5 etapi kokkuvõttes kõrge 14.koha.

Eelmises uudises oli juttu kahest esimesest etapist. Kolmandal etapil oli koondise peatreeeneri Jaan Kirsipuu poolt antud ülesanne saada vahefiniðist preemiasekundeid.
Marten oligi enne vahefiniðit heal positsioonil aga alustas spurti liiga vara, arvates et lõpp on kurvi taga. Kahjuks oli vaja läbida veel üks kurv ja nii pikalt kiirust ei jätkunud. Lõpufiniðis jäi ta samuti karpi ja tulemuseks 70 koht etapil.

Neljanda etapi eesmärk oli sama, saada preemiasekundeid. Sellel etapil oli väga tugev tuul ja sõidu algus midagi head ei kuulutanud.
Nimelt esimese ringil oli suur kukkumine otse Marteni ees, ta ise jäi küll imekombel püsti aga eest sai umbes kolmekümne liikmeline grupp, kus tempot dikteeris Poola koondis.

Marten tegi head tööd ja läks aega 15 km kui ta grupi kätte sai. Ja seejärel suutis koos inglase ja poolakaga veel grupist eest ära sõita.
See grupp kannatas Poola koondise tagaajamise ära ja Marten võitis vahefiniði.
Need väärtuslikud sekundid tõstsid Marteni tuuril 14. kohale. Lõpufiniðiks olid jalad täitsa krambis ja ta veeres rahulikult grupi lõpus üle joone.

Viimane etapp oli eesmärk kõrge koht etapil. Kahjuks jäi ta viimasel 10 kilomeetril kaks korda kukkumise taha. Ja grupi taga ajades polnud võimalust etapil head kohta saavutada. Marten oli ise oma velotuuri sõiduga rahul, oli etappidel aktiivne.

Kripeldama jäi vaid esikümmne koht etapil. Tuuri võitis poolakas Filip Maciejuk. Ja 184st alustanust lõpetas 126 võidusõitjat.

Tuuri koduleht alksstal.org

Eelmine:
Järgmine: