16.08.2014
Jalgrattasport

Marten Jõeäär Austria tuuril kokkuvõttes eestlastest kolmas

10.-15.augustil toimus Austrias 29.International ASKÖ-Radjugendtour, kus osales Eesti koondise koosseisus ka Investment Agency-Jõhvi teamist Marten Jõeäär.

Lisaks Jõeäärele kuulusid Eesti koondisesse veel Kristo Kukrus (TYSK), Martin Luusepp (Pärnu Kalev), Kristo Prangel (Nõmme RK), Aaron Stalde (CFC) ja Jaagup Vaar (Pärnu Kalev).

16 aastastele noormeestele mõeldud tuuril oli kavas proloog ja neli etappi. Igast etapist eraldi on lühikokkuvõte Jõhvi Jalgrattaklubi koduleheküljel LINK

29 korda peetava tuuri võitis kokkuvõttes belglane Jesper Philipsen 2 sekundilise vahega viimase etapi võitnud sakslase ees.

Eesti poiste kohad selle tuuril olid järgnevad: 67.Kristo Prangel, 68. Jaagup Vaar, 116.Marten Jõeäär, 127.Martin Luusepp, 128. Kristo Kukrus ja 132 Aron-Otto Stalde.

Marten võttis lühidalt kokku nii: see oli üldse esimene kord sõita suurtes mägedes, teistel koondistepoistel oli olemas vähemalt kevadlaagri kogemus, mina nägin mäge esimest korda.

Eriti jube oli alguses laskumistega, enne esimest starti polnud eriti soovi isegi starti minna. Viimastel päevadel oli juba päris lahe kurve kallutada, tõusudega on nii, et pikka rahuliku tõusu istudes nagu jaksaks sõita  aga samas järskudel nukkide peal jään pigem jänni, eriti kui on vaja sadulast tõusta.

Maha jäingi üldiselt sellistel nukkidel. Seda asja oleks vaja tõsiselt treenida.Osalemine sellisel võistlusel oli mulle väga suureks kogemuseks. Ükski eesti sõit pole nii tihe, pundis käib pidev positsioonisõda. Nügimine ja lükkamine käib grupis pidevalt. Mida rohkem selliseid sõite saaks lubada seda kiirem areng oleks.

Üldjoontes jäin ma oma esinemisega rahule ja loodan et vorm on piisavalt hea, et teha head sõidud 2 nädala pärast toimuvatel Eesti MV maanteesõidus.

Tahaks tänada ka enda toetajaid, tänu kellele sain seal tuuril osaletud. Suured tänud Investment Agency- Jõhvi Rattaklubile,  Jõhvi Spordikoolile ja Ida-Virumaa Andekate Noorte Energiafondile.

Homme saab juba Martenile kaasa elada Alutaguse rattamaratonil 🙂

Jõhvi Jalgrattaklubi
jrk.ee

Eelmine:
Järgmine: