27.09.2008
Kergejõustik

Markov tuli Eesti maratonimeistriks

Tallinnas toimunud Eesti 70. meistrivõistlused maratonijooksus võitis Kohtla-Järve SK Mitð esindaja Aleksei Markov.

Markovi kulutas maratoni läbimiseks 2:32.02 ja püsitas isikliku rekordi, kuna see oli ta esimene maratonijooks. Eestimaratoonaritest on sel hooajal Markovist kiireim olnud vaid sillamäelane Vjatðeslav Koðelev, kuid seda kahel korral. Eesti kõigi aegade edetabelis läks Markov 61. kohale, tema selja taha ühe sekundi kaugusele jäi Kohtla-Järve kalevlane Viktor Þagar, kes oma tulemsue jooksis 24 aastat tagasi. 

Teise koha sai Stamina SK jooksja Taavi Tambur, kes oli rajal 33 sekundit kauem. Kolmanda koha viis Tartusse Mario Mustasaar, kes sai ajaks 2:34.36. EMÜ SKd esindav idavirulane Ralf Lipp oli ajaga 2:46.47 seitsmes.

Tulemused: http://engine.koduleht.net/templates/championchip/files/mdl_files.php/422km_EMV_mehed.htm

Plaanide kohaselt stardib Markov pühapäeval Sillamäe sügisjooksul. Seal peaks kohal olema ka laupäeval Narva sügisjooksul kohaliku sportlase Margus Geringu järel esikoha saanud Markovi klubikaaslane Heinrich Sillang. (Narva ürituse pildid: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=497).

Eesti maratonimeistrid selgitati Õhtulehe 26. rahvajooksu raames. Lisaks Markovile ja Lipule läbisid maratoni veel kaks idavirulast, Rene Alberi Avinurmest oli 19., saades ajaga 3:12.13 klassis M35 kolmanda koha. 91 lõpetaja seas oli 89., kuid klassis M70 võitja kiviõlilane Eino Tolga, kes sai ajaks 4:51.18.

Lisaks maratonile joosti ka 10 km, kus edukaima idavirulasena oli Deniss Koðelev Sillamäelt seitsmes (33.29).

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: