04.05.2009
Jalgrattasport

Maris Nurm Viljandis kolmas

Möödunud nädalavahetusel kogunes kogu Eesti jalgrattaaspordi eliit Viljandisse. Laupäeval sõideti Eesti meistrivõistluste III etapp kriteeriumis üliraskel Viljandi ringil, kus tuli ületada kuulus Kõrgemäe tänava tõus millel kangust 14 % ja munakivi sillutisega lõik ning pühapäeval avas hooaja Elion Estonian cupi rattamaratonide sari.

Laupäeval suviselt soojas Viljandis peetud kriteeriumist võtsid Ida-Virumaa klubidest osa Jõhvi Sundstrandi ja Narva Energia jalgrattaklubid. Poodiumile jõudis Ida-Virumaa jalgratturitest ainsana Maris Nurm (Jõhvi Sundstrand) naiste eliitklassis. Stardis kus sõitsid naised ja N18 neiud saavutas Nurm üldarvestuse kuuenda koha ja naiste konkurentsis andis tulemus kolmanda koha. Nurme edestasid Liisa Ehrberg Tallinna CFC-st ja Ivika Lainevee Vooremaa Centrumist. Ehrberg tagas selle võiduga ka Eesti meistritiitli.

Väga südika sõidu tegi ka N18 vanuste neidude hulgas Kristel Koort (Jõhvi Sundstrand), kes tuli selles vanuseklassis neljandaks. Võidu võtis siin Liisi Rist Tallinna Kalevist ja ülejäänud medalikohad läksid CFC neidudele Daisi Ristile ja Triin Gedele.

Noortest saavutas parima tulemuse Jõhvi Sundstrandit esinav Kaspar Tamm. Suure osavõtjaskonnaga vanuseklassis M14 kuulus talle viies koht.  Teised Ida-Virumaa sportlased esinesid tagasihoidlikumalt. Lõpetada suutsid Ainar Elberg M16 noormeeste ja Laura Kuusemets ning Janely Sojone N14 tüdrukute sõidus.

Meeste põhisõidu võitis Jaan Kirsipuu CFC/Goefco Jartazi võiskonnast. Talle järgnesid Mart Ojavee (CC Burgas) ja Indrek Rannamaa SJK Viikingist. Sundstrandi võiskonnast oli stardis Tauri Selder kuid tehnilise rikke tõttu pidi ta katkestama. Viimane neljas etapp peetakse Mai lõpus Elvas.

Taavi Selder Mulgi maratonil viies

Pühapäeval sõideti siis Elion Estonian cupi I etapp 60 km Mulgi maraton. Suurte lootustega läks starti meie maakonna parim jalgrattur Taavi Selder kes tegi Eesti pinnal esimese stardi oma uue klubi Rietumu banka-Riga eest. Kohe stardist hakkasid ässad suurt gruppi lõhkuma ja lõpuks õnnestus see Allan Orasel (Rietumu banka-Riga), Jaan Kirsipuul (CFC) ja Alges Maasikmetsal (Extreme sport).

Kuna eest sai minema ka Taavi Selderi klubikaaslane Allan Oras siis pidi meie mees hoolitsema selle eest, et ülejäänud konkurendid järele ei jõua ja sõitis kuni viimaste kilomeetriteni jälitajate grupis. Finiðis oli taas kõige teravama jalaga Jaan Kirsipuu kes edestas 5 sekundiga  Allan Orast Võitja aeg oli 2:11.30. Eelmise aasta ajast on see ligi 20 minutit aeglasem mis näitab raja raskust ja muidugi oli trass mullusest 5 km pikem. Võitjatele järgnes 25 sekundilise kaotusega Maasikmets. 

Taavi Selder suutis viimastel kilomeetritel tagaajajate grupi edukalt tükkideks lammutada, kuid ainukene kes Selderi tempole vastu pidas oli vanameister Raido Kodanipork Arctic Spordist. Kodanipork oli kahjuks finiðis veidi värskem ja oli kahe sekundiga Taavi Selderist kiirem ning saavutas neljanda koha, jättes Taavi Selderi viiendaks.

Jõhvi Sundstrandi võiskonna kiireim oli ajaga 2:22.01 Tauri Selder, kes lõpetas raske katsumuse 26 kohaga misU 23 vanuseklassis oli neljas tulemus. Poodiumi kohast jäi puudu Tauril 10 sekundit. Väga visalt võitles ka meie vanameister 39aastane Raivo Sala kes suutis „valu” lõpuni ära kannatada ja sai ajaga 2:22.20 hinnatava 30. koha.
Teised meie esindusmeeskonna sõitjatest oli Kristjan Koppel ajaga 2:38.32-ga 131. kohal ja Vladimir Vðivtsev (2:46.18 – 198). Vðivtsevil purunes distantsil kumm ja sellega tema etteaste jäi tagasihoidlikumaks.

Naistest võitis Viljandis Maaris Meier (2:32.53) Peugeoti naiskonnast. Jõhvi naistest oli 423 kohaga kiireim Maris Nurm (3:06.05), mis naiste konkurentsis andis kuuenda koha.
Kristel Koortile oli see elu esimene täispikk maraton mille ta edukalt ajaga 3:38.41 ja 802 üldkohaga lõpetas. N23 vanuseklassis oli see 7 tulemus. Mõlemad jõhvilannad esindavad selles sarjas Peugeoti naiskonda. Üldse suutis lõpetada 60 km võistlusmaa 1041 jalgratturit.

Lühemal 35 km pikkusel distantil tegi väga hea sõidu Jõhvi Sundstrandi esindaja Ainar Elberg kes oli nii üldarvestuses kui ka M16 vanuseklassis ajaga 1:19.37-ga üheksas.
Jälle sõitis väga südilt M14 poiste arvestuses Kaspar Tamm kes sai ajaga 1:27.56 arvestatava neljanda koha. Üldarvestuses oli see 28 tulemus.
Madis Kolli oli ajaga 1:27.46 kokkuvõttes 27 ja M16 arvestuses 17-s. N14-N16 tüdrukute hulgas sai Janely Sojone viienda koha ja Laura Kuusemets kaheksanda koha.
Lühikese võistlusmaa lõpetas 512 sportlast.

Järgmine  etapp toimub 16 mail Rõuges.

PEEP KIVIL
JRK Sundstrand

Eelmine:
Järgmine: