12.07.2009
Jalgrattasport

Maris Nurm Mäetaguse GP kiireim naine

Pühapäeval toimus jätkuks Mäetaguse vallapäevadele Eesti maanteekarikasarja II etapp, kus kavas oli 20 km pikkune eraldistardiga temposõit.

Kui öösel ja vastu hommikut oli ilm sombune ja sadas vihma, siis stardi ajaks oli taevas päike ja termomeeter näitas 20 kraadi ringis. Stardinimekirjas oli proffiratturid, teismelised ja ka üle 60 aastased võidusõitjad. Eesti meistrivõistluste esikuuikust oli stardis tervelt kolm meest, kes olid võistluse suurfavoriidid.

Parima aja sõitiski välja Investment Agency Pro teami võistleja Ervin Korts-Laur. Ta sai ajaks 26.20,9 mis tegi keskmiseks kiiruseks 46,2 km/h. Korts-Lauri võit ei olnudki üllatuseks, sest sellel aastal on ta Eestis temposõidu valitseja olnud terve hooaja vältel ja kiiremate sõitude keskmised kiirused on tal olnud 48 km/h piires. Mõnevõrra üllatus oli Meridiana-Kalevi sõitja Gert Jõeääre vaid 0,6 sekundiline allajäämine.

Esikuuiku kohtadest olid Eesti ainsa proffiklubi liikmetest veel kolmas Priit Prous ja viies Allar Karu kes kaotasid Korts-Laurile vastavalt 37 sekundiga ja 1,24-ga. Neljas oli Saaremaa Viikingi mees Rigo Räim (-1.09).

Naiste võit läks korraldajaklubi Jõhvi Sundstrandi liikmele Maris Nurmele. Nurm läbis 20 km ajaga 35.00 ja edestas Rakke naisjuuniorit Greete Steinburgi 35 sekundiga ning oma klubikaaslast Kristel Koorti 39 sekundiga.

Finiðiprotokolli kanti 54 võistleja nimed.

Pärast võistlemise pakkusid korraldajad jalgratturitele keha kinnitamist ja lõõgastumist Mäetaguse suurepärases spas.

Online-ülekanne http://www.rattaprofid.com/index.php/news/view/831

Protkoll: http://www.aerobike.ee/index.php?option=com_content&view=article&id=92&Itemid=63&lang=et

Pildid: http://www.aerobike.ee/index.php?option=com_phocagallery&view=category&id=12:eesti-mnt-karikasari-metaguse-gp&Itemid=39&lang=et

PEEP KIVIL
Jõhvi RK/Sundstrand

 

Eelmine:
Järgmine: