09.06.2008
Jalgrattasport

Maris Nurm Kõrvemaal kolmas

Pühapäeval, 8. juunil peeti Kõrvemaa matkakeskuses mägirattamaratoni Elion Estonian cupi III etapp Tallinna Rattamaraton.

Profiililt suhteliselt kerge ja kiire 53 km pikkuse maratoni oli pikaldane kuiv periood  muutnud raskeks ja tolmuseks. Meie lootused olid taas seotud vokalase Taavi Selderiga (

   

Alexela Rademar Agency Team I), kes ihkas võtta Kõrvemaalt etapivõidu. Võistluse käik, muutis distantsi keskosas Taavi Selderi võimalused võidule sõita peaaegu võimatuks. Nimelt lendas mingi roigas Selderi jalgratta tagumisesse käiguvahetusse ja rikkus sõiduriista niipalju, et teiste liidritega ta enam konkureerida ei suutnud. Kokkuvõttes pidi Taavi Selder leppima 14. kohaga.

Üldvõidu võttis Bouygues Telecomi proffimeeskonnas sõitev Erki Pütsep kes finiðiheitluses seljatas vanameistri Jaan Kirsipuu CFC meeskonnast. Kolmanda koha heitluses suutis veel üks maanteeproff Janek Tombak (Mitsubishi-Jartazi) olla teravam Allan Orasest (Arctis Sport).

Jõhvi Sundstrani parim mees 21. kohaga oli Raivo Sala. Peep Kivil lõpetas 48. kohaga ja Tauri Selder pidi seekord leppima 69. positsiooniga.

Naiste arvestuses suutis Maris Nurm välja sõita kolmanda koha. Esikoha sai Marise võiskonnakaaslane Maaris Meier. Mõlemad sõidavad Elion Cupi arvestuses Investment Agency teamis. Meieri ja Nurme vahele mahtus Laura Lepasalu Tartu Ülikooli spordiklubist.

Tublid olid vokalannad, Investment Agency sõitjad Kairi ja Helen Schmidtid. Kairi oli naiste arvestuses neljas ja N20 vanuseklassi võitja. Heleni kohad olid vastavalt kuues ja kolmas.

Nooremad ratturid võistlesid 25 km distantsil ning Sundstrand-Jõhvi parimana sai Ainar Elberg 20. koha, mis M14 vanuseklassis oli viies tulemus. Kaspar Tammele kuulus vanuseklassi 10. koht.

Tüdrukute N16 vanuseklassis sai Kristel Koort kolmanda koha.

Laura Kuusemets võitis 12aasta vanuste tüdrukute lastesõidu.

Kõrvemaal suutis põhidistantsi läbida 1218 jalgratturit, poolel maal oli lõpetajaid 333.

Tulemused: http://www.sportinfo.ee/sportevent/task/detail/id/357/ (vt vasakult pärats uudiseid)

PEEP KIVIL,
Jõhv i RK/Sundstrand

Eelmine:
Järgmine: