09.08.2007
Jõutõstmine

Mario Sild noortest teine

Eesti tänavuseks parimaks nooreks rammumeheks krooniti laupäeval Võrus Kandle aias peetud jõuproovil võrulane Argo Sibul. Võistlustulle astus 11 rammumeest, teiste seas eelmise aasta võitja ja sellel aastal Baltikumi teine mees Mario Sild, kirjutab Võrumaa Teataja.

Esimene ala oli kahe sajakilose kohvri kandmine 50 meetrit. Esimesena alustanud Argo Sibula aeg oli 18,53 sekundit ja see jäi ka alistamatuks. Gunnar Gimbutas jäi maha kolme ja Mario Sild nelja sekundiga. Kuna osa noormehi hoidis kohvreid ilmselt esimest korda käes, oli meditsiinitöötajal Triin Tiirikul pidevalt tööd, et meeste veriseid sõrmi siduda.

Teise alana pidi kuus korda traktorirehvi kantima. Kodupubliku marulise kaasaelamise saatel võttis alavõidu Argo Sibul. Vaevalt sekundiga kaotas talle Mario Sild, kolmandaks platseerus jällegi Võru oma mees Marko Traks.

Kolmas ala oli palgi surumine. Palki suruma ehk siis finaalvõistlusele pääsesid eelvõistluse kümme paremat. 70kilosest algraskusest said üle kõik sellel raskusel alustanud rammumehed. Tugevamad mehed alustasid alles saja kilo pealt.  Äramärkimist väärib 19aastane Rakvere rammumees Meelis Peil, kellele iga üles surutud raskus oli uueks isiklikuks rekordiks. 105 kg andis talle lõpuks viienda koha. Kindel võitja oli 135 kilogrammiga Mario Sild, teine isikliku rekordi 130 kilogrammiga Argo Sibul ning kolmas 120 kilogrammiga Marko Traks. Mario Sild lasi palgile panna ka isiklikku rekordit tähistava 150 kilogrammi, kuid see jäi napilt alistamata.

Neljanda ala, 120-, 140-, 160- ja 180kilose raskuse tassimise võitis ülivõimsa etteastega Argo Sibul.

Viienda ala, meremehekõnni võiduga (20 meetrit läbis ta 8,09 sekundiga) kasvatas Argo Sibul oma edumaa sel alal neljandaks jäänud Mario Silla ees kuuepunktiliseks. Teise aja sai Gunnar Gimbutas, kolmanda Marko Traks.

Kuues ala oli kivide tõstmine alustele. Seekord jäi napilt peale Mario Sild, kes edestas teiseks tulnud Argo Sibulat vähem kui sekundiga. Sellest aga ei piisanud enam Argo Sibula üldvõidu takistamiseks.

Argo Sibulale ja Mario Sillale järgnes kolmandana Gunnar Gimbutas ning neljandana Marko Traks.

Ürituse korraldas teist aastat järjest Võru raskejõustikuklubi Strongman. Kaasatud oli aukartust äratav rammumeeste raskekahurvägi eesotsas Rauno Heinla ja Gert Gorzanoviga. Kohtunikeks olid sellised vanad tegijad nagu Meelis Hüvato ja Meelis Pungits. Võistlust kommenteeris selle ala suur asjatundja Margus Pärsik.
 
VÕRUMAA TETATAJA

Eelmine:
Järgmine: