18.08.2008
Jõutõstmine

Mario Sild Jõgevamaal viies

Mustvees ja Kasepääl (kus toimus iga-aastane suur kala- ja veefestival) 16. augustil peetud Eesti Professionaalsete Rammumeeste karika kolmandal etapil 5. koha.

Esmakordselt Eestimaa Rammumeeste ajaloos tõmmati kaldal istudes paku tagant kaldale suurt kalalaeva. See oli tõesti väga vaatemänguline ala ja hoolimata sellest, et alguses ei soosinud ilm sportlasi, oli publikut kohale tulnud väga palju. Sellel alal saavutas Sild 7. koha.

Järgmiseks alaks oli meremehe kõnd (õlgade peal 380 kg) 25 m – sellel alal oli Sild 6.

Järgmisteks aladeks liiguti juba Kasepääle, kuhu  järveäärde oli ehitatut võistlupaik. Jätkati kummi kantimisega (370 kg – 8 korda). Sild oli sellel alal 5. (3.-6. koha vahe oli vaid pool sekundit).

Seejärel ootasid mehi ees munakivid: 100, 120, 140 ,160, 180 kg. Sellel alal sai Sild samuti  5. koha.

Siis oli ehitatud surumispukk (nn viikingpress) ja seistes raami all, tuli üles suruda 125 kg raskust. Sellel alal jäi Sild jagama 1. ja 2. kohta surudes üles suurepärased 15 kordust. Nagu Sild ise ütleb, meeldivadki talle kõik sellised alad, kus tuleb midagi ülesse suruda.

Viimaseks alaks oli kõige rängem ala ja sellel nimeks Trepp. Trepiks ehitatud konstuktsioonil tuleb ülesse viia kolm raskust 5 trepiastmel 225, 250, 275kg. Selle alal oli Sild samuti viies ja ka kokkuvõttes saavutas ta väga hea viienda koha.

Kõikke seda filmis Kalev Sport ja selle kuu jooksul on sellest saade Kalev Spordis.

Nüüd ootab Silda ees võistlemine Läti karikasarja etapil, mis on juba tuleval nädalavahetusel.

URMAS SILD

Eelmine:
Järgmine: