08.12.2007
Suusatamine

Mannima viiendas kümnes

Ðveitsis Davosis toimunud naiste murdmaasuusatamise MK-etapi 10 km klassikasõidu võitis soomlanna Virpi Kuitunen (pildil). Kuitunenil on viimasel ajal olnud probleeme haigustega ja seetõttu tekkis võistluspaus. Sellele vaatamata oli ta 7,8 km kohal juba võimsalt liider ja edu käest ei andnud. Võiduaeg 27.27,3. Distantsi esimene pool oli Kuitunenil nõrgem, 4,5 km peal oli ta neljas , kaotades liidrina sõitnud Vibeke Skofterudile 14,5 sekundiga. Soomlanna tugevale lõpule ei saanud taaskord aga keegi vastu. Eestlastest ainsana stardis olnud Tatjana Mannima oli lõppkokkuvõttes 44. Kaotus võitjale 2.22.6. Kokku oli stardis 59 sportlast.

Aino Kaisa Saarinen hoidis põhjanaabrite kaksikvõidu lootust kõrgel kuni lõpuni. Soomlannade peo rikkus aga norralanna Skofterud, kes sõitis end teiseks, kaotust võitjale 10,9 sekundit. Saarineni edestas ta 13 sekundiga. Kolmandat kohta jagas Saarineniga teine norralanna Kristin Steira. Davosis ei võistelnud MK-sarja kaks liidrit Marit Bj¸rgen ja Astrid Jacobsen.

Mannima 44. koht näitab, et Kiviõli sportlase vorm on vaikselt tõusuteel, eelmistel etappidel olid ta kohad teatavasti 60., 50. ja 49. Ka FIS tugevuspunktid, mis näitavad suhet võitjale, olid sel hooajal esmakordselt alla 70 – 69,25. Eelmistel etappidelolid need napilt alla saja.

Sportiv.ee

 

Eelmine:
Järgmine: