25.11.2007
Suusatamine

Mannima ja Eesti MK etapil 12.

Beitostöleni MK-etapil jäid mõlemal naiste võistlusel esikohad koju. Marit Bj¸rgen tegi pühapäeval naiste teiatsõidus viimastel kilomeetritel asjad klaariks Saksamaa ja Soomega ning Norra oli 4×5 km teatesõidu võitnud pea 10-sekundilise eduga. Piret Pormeister ja Laura Rohtla lõpetasid kaks esimest klassikavahetust viimasel kohal ja ka Tatjana Mannima lõpetas viimasena, kuid Kaili Sirge sai mööda kolmest konkurendist ning Eesti lõpetas 12. kohaga. Võitjale viis minutit kaotanud eestlannad olid riikidest kaheksandad.

Pormeister pudenes grupist teisel kilomeetril ja Eesti jõudis vahetusalasse koguni 1.44 peale liidreid viimasena. Eelviimasel kohal olevast Hiinast lahutas 17 sekundit. Kahe sekundi sees läksid teisel klassikavahetusele Venemaa, Norra ja Saksamaa esinduskoondised, esimest ja kuuendat lahutas 15 sekundit.

Teisel etapil tegi võimsat sõitu Aino Kaisa Saarinen, kes sõitis soomlannad 40-sekundilisest kaotusest liidergruppi. Viieliikmelises juhtseltskonnas olid veel kaks Venemaa koondist, norralannad ja sakslannad. Etapil 13. aja välja sõitnud Rohtla sai küll hiinlannast korra mööda, aga Aasia suusataja andis teate üle ikkagi  viis sekundit varem. Liidritest jäädi maha 2.40.

Vabastiiliga ei jaksanud enam esigrupis püsida venelannad, kes jäid enne viimast etappi  Soomest, Saksamaast ja Norrast maha juba 40 sekundiga. Mannima rühkis Hiinast viie sekundiga ette, aga staadionil oli taas konkurent eespool ja Eesti viimasel kohal. Kiviõli neiu tublidust tunnistab siiski fakt, et ta kaotas liidritele juurde vaid minuti ja kolm võistkonda olid vähem kui 15 sekundi kaugusel, omal vahetusel oli Mannima 13..

Eilse individuaalvõistluse 20 sekundiga võitnud Bj¸rgen tõi norralannad kindlalt võidule. Kolme esimest vahetust sõitsid Astrid Jacobsen, Therese Johaug ja Vibeke Skofterud. Claudia Künzel-Nystad kaotas finiðis 8,9 ja Pirjo Muranen 13,2 sekundiga. Esikuuikus veel Venemaa I, Itaalia ja Venemaa II.

Prantsusmaa ja Ðveitsi katkestamine kergitas Sirge automaatselt 15. positsioonile. Eestlanna rühkis mööda kõigepealt Hiinast, siis Saksamaa II-st ja lõpuks ka Valgevenest. Lõpujoonel näitas stopper kaotust Norrale 5.08,3. Ankunaistest paremuselt 10. aega näidanud Kaili Sirge pidi lõpusirgel endast maksimumi andma – Hiina jäi maha vaid sekundiga, vähem kui kuus sekundit kaotasid Eestile ka sakslannad ja Valgevene. Riikidest olid meist eespool Norra, Saksamaa, Soome, Venemaa, Itaalia, Rootsi ja Tðehhimaa.

Sportnet.ee

Eelmine:
Järgmine: