05.11.2007
Male

Malefestivaliga peteti ootusi

Sportiv.ee avaldab avaliku kirja, mis lisaks Ida-Virumaa Spordiliidule oli adresseeritud veel mitmele institutsioonile.

Narvas toimus oktoobris suurejooneline malefestival Paul Kerese mälestuseks, millest kirjutasin malet kajastava ajakirjanikuna ka nädalaajakirjas “Sporditäht” (http://www.kalev.ee/est/?news=904633). Kahjuks ei saanud ise sel festivalil osaleda, kuid et festivali korraldajad reklaamisid, et festivali raames avatakse Narva linnuses 8. oktoobrist kuni 8. novembrini vältav Paul Keresele pühendatud näitus (nii teatas festivali nüüdseks juba võrgust maha võetud kodulehekülg http://malefestival.digiinfo.ee/ , kuid kui lüüa Google otsingumootorisse märksõnadeks “Paul Keres näitus”, siis saame aimu, et neid kuupäevi koduleheküljel tõepoolest välja lubati), siis otsustasin möödunud nädalavahetusel, 3.-4. novembril, Narva sõidu ette võtta. Eelnevalt kontrollisin Narva muuseumi kodulehelt linnuse lahtiolekuaegasid ja sedagi, et näitus ikka seal on (http://www.narvamuuseum.ee/?next=a_naitused&menu=menu_kula, kus mainitakse kuupäevi 5.10-5.11).

Kohapeal oli mu pettumus aga suur, kui olles läbinud kogu linnuse näituste väljapanekud, ei leidnud sealt Keresele pühendatud saali. Pärast seda piletimüüjalt infot pärides sain vastuseks, et näitus olla linnuses avatud olnud vaid malefestivali ajal (7.-13.10?).
Kahju, et nii palju valeinfot on huvilistele jagatud. Loodan, et mina olin üks väheseid, kes nende eksituste tõttu pettuma pidi. Lohutuseks sain siiski ära näha Kerese mälestustahvli Puðkini tänav 19 maja seinal, mis festivali ajal avati.

Lugupidamisega,

Margus Sööt,
meistrikandidaat males
Tallinn

Eelmine:
Järgmine: