04.03.2012

Mäetaguse kaitses valdade mängude esikohta

Nädalavahetusel Jõgevamaal peetud 20. Eestimaa valdade talimängudel kaitses väikestest valdadest (kuni 2000 elanikku) eelmisel aastal esmakordselt võidetud esikohta Mäetaguse. Suurtest valdadest oli kolmas Jõhvi, sama koha sai väikestest valdadest Iisaku.

Valdade mängudel osales 47 omavalitsust ning üldpingereas läks kaksikvõit Tartumaale, esimene oli ainsamagi alavõiduta jäänud Tartu (188 punkti) ja teine naiste korvpalli võitnud Tähtvere (175) vald.

Põnevas heitluses sai kolmanda koha Jõhvi (168), kellele järgnesid punktiste vahedega Kiili (167) ja Luunja (166). Jõhvi edukamad alad olid suusatamine ja meeste korvpall, kus saavutati neljas koht. Arvesse läks veel male viies koht ning kabe või  lauatennise 7. koht. Lisaks osaleti naiste korvpallis (11.).

Väikeste valdade arvestuses esikoha saanud Mäetaguse (151) sai üldjärjestuses kaheksanda koha. Mäetaguse edukaim ala oli kiiruisutamine (5.), hästi esineti ka suusatamises (9.). Arvesse läks ka naiste korvpall (10.) ja male (13.). Kusjuures Mäetaguse oli ainus omavalitsus, kes suutis võistkonna välja panna kõikidel mängudel kavas olnud aladel. Osaleti ka kabes (16.), lauatennises (18.) ja meeste korvpallis (29.-34.).

Üllatuslikult sai kolmanda koha karika väikestest valdadest Iisaku, kes osales vaid suusatamises, kuid tegi seda nii (17. koht), et sellest piisas kokkuvõttes 39. kohaks ning väikestest valdadest edukuselt kolmandaks tulemuseks.

Ida-Virumaa valdadest oli võistlustules veel Toila, kes meeste korvpallis oli 8. ja üldpingereas 35.

Mängude info: http://www.joud.ee/est/g79s2226

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: