15.05.2006

Mäetaguse jättis võidu koju

Ida-Virumaa võrkpalli sisehooaja viimase võistluse, II Mäetaguse kevadturniiri võitis korraldajate meeskond.

Viiest turniirile kutse saanud võistkonnast tuli kohale neli. Loosi tahtel kohtusid esimesena selle hooaja vanad rivaalid VK Viro ja Illuka. Algus polnud jällegi VK Virol edukas. Illuka võitis esimese geimi 25:19. Teises geimis muutis VK Viro oma taktikat ja see aitaski: teine geim võideti 25:12 ja kolmas 15:4.

Teises kohtumises olid vastamisi Mäetaguse ja Lüganuse. See oli küllaltki tasavägine mäng: esimese geimi võitis Lüganuse 25:18, teise Mäetaguse 25:20. Kolmandas geimis juhtis Lüganuse seisuni 7:4, kuid siis sai Mäetaguse 7 punkti järjest, mis sisuliselt otsustaski geimi saatuse – Mäetaguse võitis selle 15:9.

Kui esimeses kohtumises ei saanud Mäetaguse oma mängu veel korralikult käima, siis järgnenud kohtumine Illuka meeskonnaga oli selle turniiri kõige tasavägisem. Esimese geimi võitiski Mäetaguse 25:18. Ka teises geimis juhiti 21:19, kuid lõpus eksiti rohkem ja see geim kaotati 24:26. Sama juhtus ka kolmanda geimi lõpus – see kaotati 13:15, kuigi vahepeal juhiti 10:8.

Järgnenud kohtumises VK Viro ja Lüganuse vahel ei saanud Lüganuse oma mängu üldse käima ning mõlemas geimis kaotati ühesuguse tulemusega – 13:25.

Järgmiseks kohtumiseks Illuka – Lüganuse Lüganuse meeskond kosus. Kui esimene geim kaotati 15:25, siis teise geimi võit oli lähedal. Lõpuks siiski kaotati see tulemusega 29:31.

Nii pidigi turniiri võitja otsustama viimane kohtumine VK Viro ja Mäetaguse vahel. Aga just enne seda kohtumist käisid Viro meeskonna liikmed, kellest ainult kolm ei ole veteranieas, söömas. See tegi nad loiuks ja oma mängu nad käima ei saanudki. Kohtumine kaotati tulemusega 0:2 (16:25; 20:25) ja ühtlasi anti sellega käest turniiri esikoht. Kui Viro oleks võitnud ühe geimigi, siis oleks neil Illuka meeskonnaga olnud geimide vahe ühesugune ja arvesse oleks läinud punktide vahe, mis aga Virol oleks ikkagi parem olnud. Ent nüüd jäi VK Viro meeskond hoopis kolmandaks.

Punktide vahet pidi arvestama hoopis Illuka ja Mäetaguse vahel ning see oli parem Mäetagusel. Kui möödunud aastal, mil turniir toimus segavõistkondadele, võitis Jõhvi, siis selle aasta turniirivõidu sai korraldaja – Mäetaguse. Võitjameeskond mängis koosseisus Ainar Saatman, Üllar Saatman, Märt Hindreus, Mirko Kruusma, Alar Tetting, Virgo Nurgamaa, Jaanus Pärnpuu, Andre Rannula, Igor Puusepp.

Teise koha sai Illuka (Aimar Kuldvere, Jaak Kivend, Marko Kilp, Priit Kurve, Siim Kurve, Margus Hindreus, Grigori Mussatov), kolmanda VK Viro (Artur Varunov, Ülo Raidma, Igor Abramov, Aare Aava, Igor Karlson, Vadim Furman, Paavel Vähk, Sergei Ushakov, Nikolai Zhuravljov, Tanel Vähk) ja neljanda Lüganuse (Juho Põld, Paul Maalma, Risto Lindeberg, Ardo Aamer, Taago Pikas, Tõnis Saksladu, Madis Innos.)

Järgmisel aastal on Mäetagusel taas kavas korraldada turniir segavõistkondadele.

AIME LUUK

Eelmine:
Järgmine: