01.07.2013

Mäetaguse endiselt Eesti sportlikeim väikevald

Nädalavahetusel Karksi-Nuias peetud Eestimaa valdade suvemängudel saavutas kuni 2000 elanikuga valdade arvestuses teist aastat järjest esikoha Mäetaguse. Haapsalus peetud linnade mängudel sai Jõhvi üle 10 000 elanikuga linnadest kolmanda koha.

Ida-Virumaa 22 omavalitsusest suutis nädalavahetusel võistkonna välja panna vaid neli – valdade seas võistlesid Mäetaguse ja Avinurme ning linnadest Jõhvi ja Kohtla-Järve. Kõik nimetatud tegid seda edukalt.

Kolmele järjestikkusele talimängude võidule lisas teise suvemängude võidu oma auhinnakappi Mäetaguse, kes valdade mängudel oli üldjärjestuses 54 osalenud valla seas kõrgel, kaheksandal kohal. Kõige edukam ala oli Ida-Virumaa südamevallal petank, kus saadi teine koht. Napilt jäädi esikolmikust väljas mälumängus, kus jagati Saarde vallaga 4.-5. kohta. Kergejõustiku ja nelja edukama ala kokkuvõttes sai Mäetaguse 196,5 punkiga üldjärjestuses kaheksanda ja väikestest valdadest esimese koha, kusjuures teise koha saanud Haaslava Valda edestati koguni 18,5 punktiga. Kolmas oli Imavere 167 punktiga. Väikeste valdade arvestuses oli neljas Avinurme, kelle parim ala oli jahilaskmine, kus saavutati koguni alavõit. Esikümnesse jõuti ka naiste võrkpallis, kus oldi seitsmendad.

Karksi-Nuias osales 54 omavalitsust, neist 33 suurt ja 21 väikest.

Samal ajal Haapsalus peetud Eesti linnade suvemängdel oli kohal 22 omavalitsust ja Ida-Virumaa kaks esindust võistlesid suurte, enam kui 10 000 elanikuga linnade seas. Jõhvi pääses kahel alal poodiumile, saavutades võistkondlikult teise koha nii rattakrossis kui ka petangis, napilt neljas oldi orienteerumises ja neljas koht saadi ka tennises. Kohtla-Järve edukaim ala oli kergejõustik, kus hõivati kolmas koht, petangis jäädi esimesena medalitest ilma. Suurte linnade arvestuses oli Jõhvi kolmas ja Kohtla-Järve viies, üldpingereas saadi vastavalt viies ja 12. koht.

Suuremad karikad läksid erinevatesse maakondadesse. Linnade arvestuses oli suurtest linnadest võidukas Haapsalu ja väikestest Türi, valdadest said esikoha vastavalt Tartu ja Mäetaguse.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: