18.05.2009
Jalgrattasport

Madis Kolli võitis 25 km sõidu

Pühapäeval, 17. mail osales Jõhvi Sundstrand Väike-Maarjas peetud 59 ja 25 km pikkusel Rattarallil eesmärgiga koguda vormi järgmiseks nädalaks Elvas toimuvaks Eesti meistrivõistluste etapiks.

Põhidistantsil 59 km sõidul eraldus juba 12 km teistest üheksaliikmeline grupp ja sinna kuulus ka Rietumu Bankat esindav vokalane Taavi Selder. Viimasel tõusumoodi asjal üritas Taavi Selder kasutada oma trumpi ning vajutas „gaasi „ põhja. Tänu sellele venis grupp pikaks ja maha jäid kolm nõrgemat sõitjat kuid esikuuiku kohad tuli selgitada ikkagi  grupifiniðis mis pole, aga Taavi Selder kõige teravam külg. Veidi enne finiðit, kus kõik passisid Taavi Selderit ning eksproffe Kalle Kriiti ja Priit Prousi suutis väikese edu sisse sõita hoopis Viljandi JK sõitjal Mikk Vaaksil, kes ka selle võidusõidu võitis. Teise koha said siis vastavalt Risto Raid Tartu Velost, kolmanda Kalle Kriit Vooremaa Centrumist ning neljas oli Taavi Selder. Jõhvi Sundstrandi jalgratturitest sai Peep Kivil 14. koha. Reijo Peenemal purunes kumm ja tema osaks jäi distantsi lõpetamine.

Naiste esiviisik lõpetas kõik ühes grupis ja kõige teravama lõpuspurdiga oli Ivika Lainevee Vooremaa Centrumist, teiseks jäi Greete Steinburg Rakke SK-st ning kolmanda ja neljanda kohaga pidid leppima Jõhvi Sundstrandi sõitjad Maris Nurm ja Kristel Koort.

Väga hästi läks, aga Jõhvi klubil 25 km sõidul. Kohe võistluse algfaasis kihutasid teistelt eest Madis Kolli ja Paul Nestor ning kaasa suutis nendega minna vaid Tartu Suusaklubi mitmekülgsel spordimehel Kristen Sool. Veidi enne lõppu sõitis triolt eest ära Madis Kolli ja uhke soolosõiduga tuli talle ka hooaja esimene ülekaalukas võit. Teise koha sai siis Kristen Soo ja kolmanda Paul Nestor, see oli ka M16 vanuseklassi esikolmik. Kaspar Tamm oli kindlalt parim M14 vanuseklassis, üldarvestuses lõpetas ta neljandana.

Tüdrukute 11-14 aastaste arvestuses tegi tubli etteaste Janely Sojone. Talle kuulus kolmas koht.  Teistest tunduvalt noorem ja maanteesõidus debüüdi teinud Kirke Aller oli kuues.

Lastesõitudes saavutas Brigitta Kasemets nooremate tüdrukute arvestuses teise ja poiste arvestuses sai Martin Aller viienda koha.

Väike-Maarja Rattaralli oli väga hästi korraldatud ja soovitame järgmisel aastal kõigil jalgrattahuvilistel sellest lahedast üritusest osavõtta.

Jõhvi Sundstrandi jalgratturitel on järgmine maanteevõistlus kavas juba nädala pärast Elvas.

PEEP KIVIL,
Jõhvi RK/Sundstrand

Eelmine:
Järgmine: