04.10.2016

Maakonna meistriks tuli Narva SK

Ida-Virumaa meistriks naiste võrkpallis tuli Narva SK

IDA-VIRUMAA 2016. a. MEISTRIVÕISTLUSED VÕRKPALLIS

Osales neli võistkonda: Narva SK, SK Galla (pandi kohapeal kokku Narva SK ja Jõhvi SK – Viktoria tüdrukutest, kuna neid oli kohal rohkem kui juhendi järgi võistkonnas ette nähtud), Jõhvi SK – Viktoria ja Illuka-Jõhvi. Mängijate haigestumise tõttu jäi tulemata Iisaku võistkond.

Loosi tahtel läksid esimestes kohtumistes vastamisi Narva SK ja Illuka-Jõhvi ning SK Galla ja Jõhvi SK – Viktoria. Illuka-Jõhvi alustas esimest geimi ilusasti, minnes juhtima 5:2. Kuid siis sai Narva SK 4 punkti järjest ja läks omakorda juhtima. Illuka-Jõhvi viigistas seisu, kuid edasi dikteerisid mängu juba Narva tüdrukud ja võitsid geimi tulemusega 25:17. Kuigi esimese punkti teises geimis sai Illuka-Jõhvi, ei sujunud nende mäng edasi aga üldse. Narvakad said kolm punkti järjest ja läksid juhtima, suurendades edaspidi oma eduseisu kolme, nelja ja viie punkti kaupa. Geim võideti tulemusega 25:12 ja kogu mäng 2:0.

Jõhvi SK – Viktoria ja SK Galla vaheline mäng oli aga hoopis tasavägisem. Jõhvi SK – Viktoria läks kohe juhtima 2:0, kuid SK Galla sai kolm punkti järjest ja läks ise omakorda juhtima 3:2. Edasi aga said Jõhvi tüdrukud 5 punkti järjest ja läksid uuesti juhtima. Edasi suurendasid nad veel oma eduseisu, kuid SK Galla suutis vahet vähendada ühe punktini. Edasi aga suurendasid Jõhvi tüdrukud uuesti oma eduseisu, saades 4 punkti järjest. Geimi lõpus said nad veelkord 4 punkti järjest ja võitsid geimi 25:19. Ka teine geim oli sama tasavägine, kuid peale jäi ikkagi Jõhvi SK – Viktoria 25:18 ja kogu mäng neile 2:0.

Narva SK tüdrukutele ei suutnud Jõhvi SK – Viktoria tüdrukud eriti vastupanu osutada, kuigi esimese geimi algus oli tasavägine seisuni 12:10 narvakatele. Edasi said Jõhvi tüdrukud ainult kolm punkti ja kaotasid geimi 13:25. Teises geimis said nad ühe punkti rohkem.

Turniiri kõige tasavägisem kohtumine oli Illuka-Jõhvi ja SK Galla vahel. Viigiseisult 4:4 sai SK Galla 3 punkti järjest, siis veel 4 ja 2 punkti järjest ning läks juhtima 13:6, kuid Illuka-Jõhvi ei andnud alla. Nad said 2 punkti ja Galla ühe punkti. Siis aga Galla tüdrukutel mäng ei klappinud. Illuka-Jõhvi sai 8 punkti järjest ja läks ise juhtima 16:14. Edasi vahetati punkte seisuni 20:19 Illuka-Jõhvi kasuks. Geimi lõpus aga tekkis neil suur mõõn, kus 6 punkti järjest sai SK Galla ja võitis geimi 25:20. Teises geimis läks SK Galla jällegi juhtima 16:9. Illuka-Jõhvi hakkas vähehaaval vahet vähendama, saades 4 ja 6 punkti järjest ja viigistas seisu 20:20 ja läks juhtima 22:20. Galla viigistas omakorda seisu. Edasi vahetati punkte. SK Galla oli neli geimpalli, kuid servivead otsustaval hetkel andsid teise geimi võidu hoopis Illuka-Jõhvi võistkonnale 32:30. Kuna võistkondi oli vähem planeeritust, siis otsustasime kolmanda geimi mängida ka 25 punktini. Geim algas punkt-punkti mänguga, kuid kui Galla sai 5 punkti järjest, läksid nad juhtima 13:10. Illuka-Jõhvi vähendas paari punkti kaupa vahet ja kui nad said 4 punkti järjest juhtisid juba nemad 22:18. Seda edu nad käest ei laskudki ja võitsid geimi tulemusega 25:20 ning kogu mängu 2:1.

Peale rasket mängu ei suutnud SK Galla tüdrukud enam Narva SK tüdrukutele erilist vastupanu osutada ja kaotasid selle kohtumise 0:2 (14:25; 13:25). Arvatavasti mõjus eelnev raske mäng ka Illuka-Jõhvi võistkonnale. Geim algas küll tasavägiselt punkt-punkti mänguga seisuni 13:11 Jõhvi SK – Viktoria kasuks. Nii suurt mõõna kui nüüd tekkis Illuka-Jõhvi võistkonnal sel turniiril veel ei olnud – Jõhvi SK – Viktoria sai 9 punkti järjest ja sellega oli neil ka geim võidetud – 25:17. Teises geimis püsis viik seisuni 8:8. Edasi läks Jõhvi SK – Viktoria paari punktiga geimi juhtima. Kui nad said 6 punkti järjest, olid nad ka selle geimi võitnud ning sellega ühtlasi ka teise koha.

I koht – Narva SK – Viktoria Ossipovskaja, Alesja Baranova, Sevil Rustamova, Regina Zagdai, Kristina Rabtsevitð, Diana Katðan, Maria Timofejeva
II koht – Jõhvi SK – Viktoria – Jelizaveta Komissarova, Diana Seppenin, Kristina Ivanova, Monika Guskova, Karina Vassiljeva, Karina Koltsova, Veronika Kozlova
III koht – Illuka-Jõhvi – Mirjam Vinkler, Marjaana Lepiste, Kristina Nedzinskaite, Kaisa Teder, Lisette Villers, Hanna-Katryna Keerme
4. koht – SK Galla – Anastassia Jõesaar, Anna Ivanova, Irina Jakimova, Tatjana Zahharova, Valeria Nilova, Maria Vagulina  

AIME LUUK

Eelmine:
Järgmine: