16.12.2014

Maakonna meistriks tuli Narva Espak

Jõhvi spordihallis peetud Ida-Virumaa meeste võrkpallimeistrivõistluste finaalturniiril lõppesid mõlemad kohamängud 2:1

Ida-Virumaa meistrivõistluste esimeses poolfinaalis olid vastamisi ESPAK Narva ja VK Viro meeskonnad. Esimest geimi alustati punkt-punkti mänguga kuni narvakad said 5 punkti järjest. VK Viro suutis mängu uuesti tasakaalustada kui said ise 2 ja 3 punkti järjest. Tasavägine mäng kestis seisuni 15:15. Edasi sai Viro 2 punkti järjest, kuid narvakad vastasid 6 punktiga, mis sisuliselt otsustas ka selle geimi saatuse – narvakad võitsid 25:20. Kuigi teise geimi alguses vahetati jällegi punke, oli see geim nii tõusude kui mõõnadega mõlemale võistkonnale. Narvakad said jällegi 6 ja 5 punkti järjest. VK Viro vastas küll ka 6 punktiga järjest, kuid rohkemaks nad suutelised ei olnud ja kaotasid ka teise geimi tulemusega 15:25.

Teises poolfinaalis olid vastamisi Narva veteranid ja Kohtla-Järve. Eelmise aasta võitjaid Narva veterane ei saanud finaalturniiril toetada nende võistkonnas alagrupiturniiril mänginud noor mängumees Dmitri Korotkov. Seetõttu oli neil just finaalmängus ka natuke raskusi, kuid veteranid on visad. Kuigi kohtumises Kohtla-Järve võistkonnaga läks esimese geimi alguses Kohtla-Järve juhtima 3:0, siis veteranid viigistasid kiiresti seisu ja läksid ise omakorda juhtima. Kohtla-Järve viigistas nüüd ise seisu, kuid siis oli neil suur mõõn kui veteranid said 7 punkti järjest ja edasi veel 4 punkti järjest. Kuigi ka Kohtla-Järve sai 4 punkti järjest, ei piisanud sellest ja veteranid võitsid geimi tulemusega 25:17. Teises geimis läksid veteranid kohe juhtima 3:0. Kohtla-Järve viigistas seisu ja punkt-punkti mäng kestis seisuni 9:9. 3 punkti said nüüd veteranid ja asusid juhtima. Edasi punktide vahetus ja nüüd 4 punkti Kohtla-Järvele. Kuid viigiseisult 15:15 said veteranid uuesti 4 punkti järjest ja geimi lõpus veelkord 4 punkti järjest ning võitsid ka teise geimi sama tulemusega – 25:17.

Seega kohtusid 3.-4. koha mängus kaks Jõhvi alagrupi võistkonda ja finaalis kaks Narva võistkonda. Pronksimängu esimeses geimis ei istunud Kohtla-Järve mäng üldse kui VK Viro läks juhtima 7:0. Geimi lõpus said nad veel 6 punkti järjest ja võitsid geimi tulemusega 25:14. Teises geimis Kohtla-Järve toibus ja läks kohe ka geimi juhtima 3:0.Viro suutis mänguseisu viigistada 10:10 kui sai 4 punkti järjest. Edasi vahetati paari punkti kaupa punkte seisuni 23:22 Viro kasuks, kuid need geimivõidu punktid ei tulnud mitte Viro meeskonnale, vaid Kohtla-Järve meeskonnale. Kolmandas geimis läks aga Viro meeskond kohe juhtima 7:1 ja seda edu nad enam käest ei lasknud ja võitsid selle geimi tulemusega 15:10 ning ühtlasi III koha.

Finaalkohtumine kahe Narva meeskonna vahel algas tõusude ja mõõnadega mõlemale võistkonnale, kus saadi punkte kahe, kolme ja nelja kaupa. Esimese geimi võitsid veteranid 25:22. Ka teise geimi alguses läksid veteranid kohe juhtima 4:1, kuid ESPAKi võistkond viigistas seisu ja läks ise juhtima kui sai kolmel korral 4 punkti järjest. Veteranid suutsid küll vahet vähendada, kuid teise geimi võitis ikkagi ESPAKi võistkond tulemusega 25:21. Kolmas geim algas huvitavalt kui kumbki võistkond sai paar punkti järjest. Siis õnnestus ESPAKi võistkonnal saada 4 punkti järjest ja sellega oligi initsiatiiv saavutatud, võites otsustava geimi tulemusega 15:11 ning ühtlasi turniiril I koha.

I koht – ESPAK Narva – Stas Kovalenko, Vladimir Kreivald, Aleksandr Silinski, Ilja Jegi, Konstantin Tðernilovski (parim mängija), Mario Liiva, Karl Liiva, Daniil Bassov, Pavel Markelov
II koht – Narva veteranid – Oleg Tðekmarjov, Vladimir Nikitin, Georgi Korotkov, Dmitri Korotkov, Vadim Nikolajev, Sergei Vassiljev, Aleksei Jevgrafov, Ivo Järvela, Aleksei Gluhankov (parim mängija)
III koht – VK Viro – Heiki Kase (parim mängija), Paavel Vähk, Taavi Põllu, Talis Põllu, Anatoli Komissarov, Jevgeni Zahharov
4. koht – Kohtla-Järve – Pavel Andrejev (parim mängija), Nikolai Þuravljov, Stanislav Tolmachev, Mark Tðerkassov, Arsenti Morozov, Vadim Furman

AIME LUUK

Eelmine:
Järgmine: