23.03.2007
Firmasisesed

Maakonna korvpalliliiga poolfinaalide ootuses

Living.ee Ida-Virumaa korvpallimeistrivõistluste meistriliigas on jäänud pidada vaid poolfinaalid ja kohamängud.

Viimasena pääses poolfinaali KK Narva, kes oli Kohtla-Järve Remeksist esimeses, võõrsil peetud kohtumises parem teatavasti 79:63 ja ka Narvas peetud korduskohtumine võideti – 95:84. Korduskohtumises tabasid meeskonnad kahe peale 29 kaugviset, 17:12 võitsid ka selles arvestuses narvalased, kellest tabasid kaugviskega koguni seitse meest.

Seega kohtuvad poolfinaalis põhiturniiri võitja AK Askele ja KK Narva ning põhiturniiri teine, tiitlikaitsja Kohtla-Järve KK Hito ja veerandfinaalis raskustega Iisaku KKst jagu saanud Toila, kes teevad poolfinaalide avalöögi sel pühapäeval Vokas. Korduskohtumise aeg paaris Hito – Toila on veel lahtine. Askele – Narva peavad oma mängud aprillikuu esimesel täisnädalavahetusel.

Living.ee Ida-Virumaa korvpallimeistrivõistluste meistriliiga kohamängud toimuvad 15. aprillil kas Maidlas (kui finaali pääseb Askele) või Vokas (Hito või Toila finaalipääsu korral). Finaal peetakse finalistidest põhiturniiril kõrgeimat asetust omanud meeskonna koduväljakul, aga kuna finaalipäevaks määratud kuupäeval on Hito kodusaal (Kohtla-Järve spordihoone pallimängude saal) teise spordiala käsutuses, siis Hito valik oli võimaliku finaalipääsu korral Voka.

Põhiturniiril alistas Toila Hito kodus 85:83, Kohtla-Järvel sai Hito revanði 92:82. AK Askele alistas KK Narva võõrsil 88:82 ja kodus 105:70.

Esiliigas pidamata kaks vooru

Esiliiga A-tugevusgrupi viimati peetud mängudes kaotas Mäetaguse Kohtla-Nõmme/DHLile 74:76, Vikingmodum alistas Iisaku KK II 112:79 ja Viru ÜJP oli parem Sillamäe Kalevist 89:74.

Kindel liider on Viru ÜJP, kel 7 võitu ja 1 kaotus. Kahele ülejäänud medalile on kolm kandidaati, neist Mäetaguse ja Kohtla-Nõmme/DHL omavad 5 ning Iisaku KK II 4 võitu. Viies on Vikingmodum 2 ja kuues Sillamäe Kalev 1 võiduga. Arvestades tabeliseisu, on sel nädalavahetusel oodata tuliseid heitlusi, kus laupäeval Sillamäel kohtuvad Kalev – Vikingmodum ja Mäetagusel Mäetaguse – Iisaku KK II ning pühapäeval on Kohtla-Järvel vastamisi Kohtla-Nõmme/DHL – Viru ÜJP. Kaks nädalat hiljem toimuvas viimases voorus kohtuvad Mäetaguse – Kalev, Vikingmodum – Kohtla-Nõmme/DHL ja Viru ÜJP – Iisaku KK II.

Esiliiga B-finaali eelviimane voor: Remeks/Intro – BC Karjamaa 43:71, Jõhvi SK – SMK Aseri 65:101. Viimases voorus on pühapäeval vastamisi SMK Aseri – Remeks/Intro ja BC Karjamaa – Jõhvi SK. B-finaali võidu on endale juba taganud SMK Aseri, kes on B-finaalis seni võitnud kõik viis mängu.

Teises liigas on peetud viimati kolm eelviimase vooru kohtumist: AK Askele IV – Avinurme 90:65, Viru ÜJP II – Must Hobune 96:64, Iisaku KK III – Hito II 61:56. Teises liigas sel nädalavahetusel puhatakse. Tabeli tipus on kolm meeskonda 10 võiduga, neist Maidla/Kiviõlil ja Askele IV jääb pidada veel kaks ning Viru ÜJP-l üks mäng.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: