02.05.2012
Firmasisesed

LISAKS RAADIOINTERVJUU! Ajalugu teinud meeskonna peatreener on hooajaga rahul

Intervjuu Euroopa noorte korvpalliliiga U20 vanuseklassis KK HITO/Jõhvi meeskonna esimese Eesti klubina sarjas finaali viinud Priit Sternhofiga.

Finaalturniirile läksite eesmärgiga saada kaks head mängu. Kas saite need?

Saime 2 väga head mängu.
 
Poolfinaal Himkiga oli tasavägine esimesel poolajal, mis sai teisel poolajal murrangus otsustavaks?

Himki üritas mängu jõuga ära teha. Pidasime kaitses hästi, see andis rünnakule enesekindlust ning  eduseisu suurenedes tundus, et vastased ei uskunud enam endasse.
 
Finaal Minskiga. Kahe väga erineva mängupildiga meeskonna heitluses, mis teie arvates sai kaalukeeleks, et võit läks Valgevenesse?

Minsk alustas väga jõuliselt, võttis aega, et sellega harjuda. Lisaks enda realiseerimata võimalused mängu lõpuminutitel. Selle taha see võit
jäigi.
  
Finaalis oli omapärane see, et kui HITOl tõid vahetusmehed 68st punktist 24, siis vastastel 73st vaid 5. Kas võib öelda, et HITO pink oli pikem?

Vahetusmeeste resultatiivne mäng oligi ette nähtud,see oli osa meie taktikalisest plaanist. Vahetuses sekkunud Kool ja Laanemets on muidu kindlad põhikoosseisu mängijad, mitte puhkuse andjad.

Finaalturniiri alguses vastaste koosseisudega voldikut nähes, oli teie esimene reageering, et vastastel on palju uusi mängijaid võrreldes nende koosseisuga, millega nad teie vastu põhiturniiril mängisid. Palju uued mängijad teie vastu pahandust tegid?

Himki 2 põhikoosseisu täiendust olid väga enesekindlad mängijad ja tegutsesid  resultatiivselt (18+10p). Minski võistkonna üks täiendustest (nr. 12 Semieniuk), kes valiti ka finaalturniiri MVP-ks, on sel hooajal saanud mänguminuteid EuroChallenge”s ja VTB liigas Minsk 2006 ridades, tema panustas 22p+13lp.

Palju häiris asjaolu, et finaaletapi korraldajad ei võimaldanud teha enne mänge saalitreeninguid?

Bussisõidust taastumiseks ja viskekindluse saavutamiseks oleks ära kulunud küll. Poolfinaali eelne kerge jalutuskäik ja venitusharjutused mere ääres tuli asenduseks teha. 

Pronks võidetakse ja hõbe kaotatakse ning mänguliselt oli see ka nüüd nii. Samas kui veidi keeraks aega tagasi, siis hooaja alguses kui keegi oleks hõbedat pakkunud, kuidas oleksid pakkujasse suhtunud?

Keegi ei pakkunud, seega ei oska ka kuidagi suhtuda.
 
Enamus mängijaid (vanuse tõttu peavad lahkuma kaks mängijat – Markus Laanemets ja Jarko Kool) saavad EYBLis U20 sarjas kaasa teha ka tuleval hooajal. Usute, et on võimalik see, mida tegi Minsk, et vahetas eelmise hooaja hõbeda sel hooajal kulla vastu?

Oleme realistlikud ja ootame järgmise aasta vastased ära.
  
Eesti meistrivõistluste A-klassis 22 võitu ja 1 kaotus (muide ka Eesti meistrivõistlustel kaotati 17. mäng) ning meistritiitli kaitsmine. EYBLi U20 sarjas 16 võitu ja 1 kaotus ning Eesti klubidele läbi aegade selle liiga esimene hõbe. Kas võib seda nimetada ühe noortetreeneri unelmate hooajaks?

Tuleb vist rahule jääda.

Lisaks: Priit Sternhofi intervjuu, Kuku raadio programmis Ärataja 3.05.2012: www.sportiv.ee/2rataja_030512_sternhof.mp3

RENE KUNDLA

Eelmine:
Järgmine: