21.02.2009
Firmasisesed

Liigades hakkavad selguma veerandfinaalpaarid

Ida-Virumaa korvpallimeistrivõistlustel peeti laupäeval kolm mängu ning selgeks hakkavad saama kohad alagruppides ja seega ka veerandfinaalpaarid.

Meistriliigas alistas Iisaku KK vaid kuue mängijaga neile külla tulnud KK Narva 79:64. Sellega sai selgeks, et KK Narva jääb põhiturniiril viiendaks ning nad ootavad endale veerandfinaaliks vastaks põhiturniiri neljandat. Neljanda koha saab põhiturniiril Iisaku KK I või Toila.

Meistriliigas on jäänud pidada vaid kaks kohtumist, 7. märtsil kohtuvad Toila ja Narva ning päev hiljem on vastamisi Iisaku KK ja KK Hito. Enne neid mänge on endale põhiturniiri võidu kindlustanud Hito (8 võitu – 3 kaotust) ja teise koha saab kõik kohtumised pidanud Remeks (8-4). Kolmandat kohta hoidmas praegu Iisaku KK (5-6) ja neljas on Toila (4-7). Viiendalt kogalt ei aita midagi tõusta KK Narval (3-8).

Kuna veerand- ja poolfinaalis lähevad arvesse ka põhiturniiri kohtumised on seis enne viimaseid mänge äärmiselt segane. Lahtiste kohtadega meeskondadel on nende võitude puhul kolmas Iisaku KK ja neljas Toila, see seis on ka siis kui mõlemad kaotavad. Juhul kui Iisaku kaotab ja Toila võidab tõuseb Toila kolmandaks ja Iisaku langeb neljandaks.

Põhiturniiri neljanda-viienda koha mängus ehk veerandfinaalis saavad kokku seega kas Iisaku – Narva või Toila – Narva. Iisaku alustaks seeriat eduseisul 2:1, Toila edu oleks 3:0 (juhul kui ka viimane mäng võidetakse) või 2:1. Mängitakse nelja võiduni.

Poolfinaalis ootab Hito vastast ainsast veerandfinaalist. Nende seis Iisakuga oleks 2:1 või 3:0, Toilaga 3:0 ja Narvaga 1:2.
 
Remeks ootab poolfinaaliks vastast põhiturniiri kolmandat ehk kas Iisakut (Remeks alustaks 2:1 eduseisult) või Toilat (Remeksi edu oleks 3:0).

Esiliigas seis segasem

Esiliigas on kümme meeskonda jagatud kahte alagruppi, ning veerandfinaalides kohtuvad alagruppide 1.-4 ja 2.-3. koha saanud meeskonnad.

A-alagrupis on hoolimata laupäeval saadud kaotusest esikohas kinni Mäetaguse (9-3), kes esikoha kindlustamiseks peab võitma Vikingmodumit (6-5), kes saab tõenäoliselt alagrupis kolmanda koha (kõrgemale tõusmiseks peavad nad mõlemad allesjäänud mängud võitma ning lootma, et Kohtla-Nõmme jääb alla seni kõik mängud kaotanud Kaitseliidule; allapoole langemiseks peavad nad mõlemad mängud kaotama, siis tõuseks neist Kiviõli/Maidla mööda juhul kui nad alistavad lisaks Vikingmodumilie ka Kaitseliidu).

Kohtla-Nõmme/DHLil (8-4) on variandid saada kohad 1. (kui alistatakse Kaitseliit ja Mäetaguse kaotab Vikingmodumile), 2. (võidetakse Kaitseliit, kuid Mäetaguse võidab samuti Vikingmodumi; kaotatakse Kaitseliidule, kuid ka Vikingmodum ei suuda mõlemat allesjäänud mängu võita) või 3. (kaotatakse Kaitseliidule ning Vikingmodum võidab mõlemad allesjäänud mängud).

Kiviõli/Maidla (4-7) tõuseb oma praguselt neljandalt kohalt kõrgemale vaid juhul kui alistatakse nii Vikingmodum kui ka Kaitseliit ning kui Vikingmodum kaotab lisaks neile ka Mäetagusele.

Kaitseliit (0-11) peab leppima 9.-10. koha mängudega.

B-alagrupis on esimene Asleke IV (10-1),teisele kohale kandideerivad nii Remeks II (6-5), BC Karjamaa (5-6) kui ka Iisaku KK II (5-6). Teoreetilised võimalused esinelikusse tõusmiseks on Sillamäe Kalevil (3-8), kes selleks peab alistama nii Askele IV kui ka BC Karjamaa (vähemalt 20 punktiga) ja lootma, et Karjamaa kaotab ka Iisaku KK II-le. 

Teises liigas süsteem sarnane meistriliigaga

Teises liigas on pidamata kolm mängu (BC Viru Basket – Must Hobune, BC Viru Basket – Mäetaguse II ja Must Hobune – KK Hito 50+), kuid kohad selged. Põhiturniiri võitis BC Viru Basket (9-1), teise koha sai KK Hito II (9-3), kolmanda Mäetaguse II (6-5), neljanda KK Hito 50+ (3-8) ja viienda Must Hobune (0-10).

Seega on veerandfinaalis vastamisi KK Hito 50+ ja Must Hobune. Seega on nendevaheline põhiturniiri viimane mäng oluline, sest kui vidab KK Hito 50+ alustavad nad eduseisult 3:0 vastasel juhul on KK Hito 50+ edu vaid 2:1.

Veerandfinaali võitja mängib poolfinaalis BC Viru Basketiga, KK Hito 50+ alustaks tagaajamist seisult 0:3, Must Hobune alustaks sõltuvalt põhiturniiri järgmisest mängust kaotusest 1:2 või 0:3.

Teises poolfinaalis kohtuvad KK Hito II ja Mäetaguse II. Tänu laupäeval Mäetagusel saadud võidule 68:65 (teise veerandaja Hito eduseisust 26:24 ei olnud ühegi osapoole edu suurem kui seitse punkti, kusjuures juhtija muutus sel ajal koguni üheksa korda)  alustab KK Hito II seeriat turvalisest eduseisust 3:0.

Nii nagu meistriliigas mängitakse teises liigaski veerandfinaalis ja poolfinaalis nelja võiduni.

Erileht: https://sportiv.ee/korvpalliMV_08/ivmv_korvpall_0809_veeb.htm

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: