16.07.2009
Petank

Laupäeval selgub Kohtla-Järvel hooaja tähtsaim petangimeister

Eeloleval laupäeval selgitavad 14 meeskonda Eesti petangihooaja tähtsaima meistri, 18. korda võistlevad riigi meistritiitlile triod. Ühtlasi on need proovivõistluseks tuleval nädalal Prantsusmaale Euroopa meistrivõistlustele minevatele Eesti koondislastele.

Eesti koondislased on jagunenud kahte meeskonda. Reitingu kaks paremat Roger Viks ja Martin Mänd mängivad koos Harry Kanistikuga, samas koosseisus tulid nad 2007. aastal Eesti meistriks ja eelmisel aastal hõbedale (eelmise aasta kullatrio on lagunenud, Meelis Münt laupäeval ei mängi ning Veiko Proos ja Ivar Viljaste võistlevad eraldi võistkondades).

Ülejäänud kahe EMi koondislase Veiko Proosi ja Margus Berkmanni kõrval on meeskonnas Allar Elerand, neist Elerand on reitingus kolmandal ja Proos neljandal kohal. Need kaks meeskonda omavad ka kaht paremat asetust. Nimetatud kuuikust neli kuuluvad Optima klubisse, Kanistik on Maestro hingekirjas ja ainsa mittetallinlasena kuulub Berkmann Kärdla klubisse.

Kolmanda asetusega on võistlustel ainus naiskond, Optima võistkond Marju Velga/Katri Aavekukk/Külli Kariste.

Neljas asetus on kohaliku SHK võistkonnal Tõnis Neiland/Tanel Vähk/Ivar Viljaste, kes võitsid EMi  valikturniiril põhiturniiri, kuid finaalis said nad võistkonnalt Proos/Viks/Mänd/Berkmann kindla 0:3 kaotuse.

Need neli võistkonda asetati ka alagruppide loosimisel eraldi alagruppidesse. Ülejäänud kümnest võistkonnast tasub esile tuua kaht.

Teise tugevusgruppi kuulunud meeskondadest tasub silmas pidada kaheksandat asetust omavat SK Maestro Petanque triot, kus Kalju Olmre ja Margus Limberg kuulusid eelmisel aastal triodest pronksi saanud võistkonda, kusjuures Kalju Olmrel on ette näidata ka triopronks kaugest 1993. aastast, kui triomeistrid selgusid teist korda. Sel aastal on võistkonna kolmas liige Arvi Palla, kel ette näidata 2006. aasta kuld (seda koos Viksi ja Kanistikuga).

Kolmandast loosigrupist on esile tuua üheksanda asetusega võistkond, kuhu kuuluvad kaks kolmest novembrikuus Tais toimuvateks naiste maailmameistrivõistlusteks valmistuva trio liikmest – Rutt Voldek ja Kadri Arunurm. Isiklikel põhjustel eemale jäävat Merike Aavat asendab laupäeval Aarne Välja. Välja ja Voldek on SHK ning Arunurm Maestro litsentsiga.

88 nime sisaldavast Eesti reitingust on Kohtla-Järvel kohal 18 esimest. 36st paremast on puudu vaid seitse mängijat.

Neljapäeva õhtul peetud loosimise tulemusi saate vaadata aadressilt: http://www.petanque.ee/index.php?id=103589&cid=17.

Peale laupäeva jagatakse Ida-Virumaal eeloleval nädalavahetusel Eesti reitingupunkte ka pühapäeval, kui Kohtla-Nõmmel toimuvad Ida-Virumaa lahtised karikavõistlused paarismängus. Sellele võistlusele oli neljapäevaks kirja pannud 13 paari, kuid registreeruda saab ka võistluspäeva hommikul.

Sportiv.ee

 

Eelmine:
Järgmine: