Laupäeval hiilgasid petankerid ja jahilaskurid

Eestimaa 13. suvemängudel said laupäeval uskumatu teoga hakkama Ida-Virumaa petankerid, kes saavutasid 25 võistkonna seas kakskvõidu. Väga hea päev oli ka maakonna jahilaskjatel.

Ülevaade laupäevastest aladest

PETANK – maakondade turniir segatriodele
25 võistkonda. 10 maakonda oli esindatud kahe võistkonnaga, 4 maakonnast oli kohal üks võistkond (ainsana ei olnud esindatud Põlvamaa) ja lisaks oli kohal Soome TULi võistkond. Mõlemad Ida-Virumaa võistkonnad läbisid turniiri kuni finaalini kaotuseta alistades mõlemad viis vastast. Finaalis osutus õigeks võitskondade numeratsioon ning Ida-Virumaa I (Sirje Viljaste/Ivar Viljaste/Aarne Välja) said jagu Ida-Virumaa II võistkonnast (Rutt Voldek, Lemmit Toomra, Hillar Neiland, varus Anna Romanenko). Seega maakonnale 1. ja 2. koht.

JAHILASKMINE – arvestus oli nii valdadele, linnadele kui ka maakondadele
Nagu neli aastat tagasi Valgas, nii ka nüüd Rakveres (võistlus toimus küll Laekveres) saavutasid jalhilaskjad kindla esikoha. Maakonnal läks arvesse nelja mehe ja ühe juuniori tulemus. Meestest läks maakonna koondises arvesse Veikko Tihvan (Jõhvi, 1. koht; 69/75st), Hannes Kuusmik (Jõhvi, 5. koht 64/75), Viktor Beregov (Jõhvi, 12.-13. koht; 61/75) ja Viktor Tarassov (Jõhvi; 12,-13. koht 61/75) ning juunioridest läks arvesse Andres Toomingu (Avinurme, 2. koht 53/75) tulemus. 
Mitteametlik protokoll: www.sportiv.ee/esm11/2011_XIII_ESM_jahilaskmiskmine.xls

JUDO – maakondade arvestus
Esikohad said idavirulastest Danil Lopouhhov (-60 kg) ja Jekatrina Roop (-70 kg), teise koha said Mihhail Goidov (+100 kg) ja Anastassia Tihhanovskaja (-78 kg), kolmandad olid Maksim Bajunov (-81 kg) ja Marta Karpova (-63 kg), Seitsme maakonna seas saavutati Harjumaa ja Tartumaa järel kolmas koht.

LASKMINE – maakondlik arvestus
Ida-Virumaa laskjad tegid laupäeval oma vahetuses tulemused ära. Oodata jääb pühapäevaste vahetuste tulemusi, siis selguvad lõppkohad.

MEESTE KORVPALL – maakondade arvestus
Pärast reedest alagrupivõitu saadi laupäeval veerandfinaalis raske võit, kuid poolfinaalis kaotati Tartumaale mõlemapoolsete võimalustega mäng ning nii mängitakse pühapäeval kell 12 pronksile.

NAISTE MAADLUS – maakondik arvestus
Ksenia Skiller (-40) saavutas omas kaalus esikoha ja kuna see ala oli suht vähese osavõtjaskonnaga, piisas sellest maakondliku arvestuses neljandast kohast.

JALGRATTASPORT – arvestus oli nii valdadele, linnadele kui ka maakondadele
Edukaim klassi oli idavirulastele N16, kus Aira Ferschel (Jõhvi) saavutas esikoha ja Sandra Schmidt (Toila) oli kolmas. Kairi Schmidt (Toila) oli naistest kolmas. Maakondlikut tulemust pole veel teada.

SANGPOMMI KAHEVÕISTLUS – maakondlik arvestus
Edukamatena saavutas Ainar Saatman oma kehakaalus hõbeda ning Ege Jool oli omas kaalus neljas (eestlastest kolmas, eespool oli ka üks Soome võistleja). Kokku käis idavirulasi võistluspõrandal kümme. Maakondlikut kohta veel arvutatakse, kuid tõenäoliselt on see kolmas või neljas.

ORIENTEERUMINE – lühirajal omavalitsuste arvestus; lühirada + teatejooks = maakondlik arvestus
Väga hea jooksu tegi laupäevasel lühirajal Jonne Rooma (Toila), kes klassis N16 saavutas hõbemedali. Pühapäeval on kavas teatejooks.
Tulemused: http://www.raok.ee/

KERGEJÕUSTIK – arvestus oli nii valdadele, linnadele kui ka maakondadele
Idavirulaste esikolmikukohad: Dmitri Aristov (M 1500 m – 1. koht 3.57,27, 5000 m – 1. koht 15.06,69; Jõhvi), Mart Hodõrev (P 1500 m – 4.12,59; 2. koht; Sillamäe), Karina Kalk (N 800 m – 2. koht 2.24,39; Jõhvi), Deniss Tðernovajev (M kõrgus – 2.04, 3. koht; Sillamäe), Deniss Koðelev (M1500 m – 3. koht 4.03,33), Julia Bulina (N 1500 m – 3. koht 4.54,51; Sillamäe), Valeri Moissejenko (MVII 3000 m – 3. koht 10.34,76). Võistkondlik arvestus on ülevaatamisel, eelandmetel on Ida-Virumaa kohas kuues.
Protokoll: https://sportiv.ee/esm11/kergejoustik_pr.xls

KREEKA-ROOMA MAADLUS – maakondlik arvestus
Maakonna ainus esindaja Eduard Mihhailov (-120 kg) näitas, et hoolimata maadleja jaoks soliidsest east (sünniaasta 1973) on ta tõusnud taas heasse vormi, mi tagas talle finaalikoha ja lõpuks hõbemedali.

POISTE JALGPALL – maakondade  turniir 1995+ poistele
Pärast reedest alagrupiturniiri ja alagrupis eelviimaseks, neljandaks jäämist mängisid 5.-8. kohale, Esimese mängu võitsid, teise kaotaid penatitega ja kokkuvõttes 10 maakonna seas 6. koht. Huvitava asjaoluna said kaks paremat kohta meeskonnad, kes kuulusid Ida-Virumaaga samasse alagruppi.

VÕRKPALL – valdade ja linnade võistkondadele; arvestus ka maakondlik
Reedel alanud mängud jätkusid laupäeval idavirulastele erilise eduta.

KÖIEVEDU – valdade arvestus
12. Mäetaguse, 13. Avinurme

NAISTE KORVPALL
Kolm kaotust kolmest mängust, neist viimane vaid neljapunktiline.

MÄLUMÄNG – valdade ja linnade võistkondadele; arvestus ka maakondlik
32 valla seas sai Mäetaguse 17., Avinurme 24. ja Toila 25. koha. Linnasid oli kohal 16 ning Kiviõli oli10. ja Jõhvi 14.

______________

PÜHAPÄEV
Maakonna vabamaadlejad lähevad lootusrikkalt pühapäevale vastu – kaitsta on nelja aasta tagune esikoht.
Meeste korvpallis sihivad idavirulased medalikohta ja naiskorvpallurid sihivad esimest võitu.
Lõpevad omavalitsuste võrkpalliturniirid.
Toimub linnade paarismänguturniir petangis ja lõpeb linnade tenniseturniir,
Näidisalana kavas olevas noorte saalihokis on poiste turniiril osalemas ka idavirulased.

Sportiv.ee 

Eelmine:
Järgmine: