07.12.2009
Lauatennis

Lauatennisistid austasid Heino Raami mälestust

Veteranide 2001/2002. a lauatennisevõistluste esimene etapp 11. augustil Narvas toimus uute reeglite järgi. Võistlused on pühendatud Ida-Virumaa tuntud sportlase ja spordiorganisaatori Heino Raami mälestusele.

Enamikule 23 osavõtjast olid rahvusvahelise lauatenniseorganisatsiooni (ITTF) uued reeglid uudiseks. Ametlikult hakkavad need kehtima 1. septembrist. Võib arvata, et paljusid spordisõpru huvitaksid uued reeglid samuti. On ju tegelikult vist iga inimene kordki elus väikese reketi kätte võtnud, et valgele (praegu sagedamini oranþile) pallikesele pihta saada.

Nii mängitakse nüüd ainult 11 punktini, kusjuures iga 2 punkti järel vahetub servija. See-eest geimide arv on suurenenud 5 kuni 9ni, st mäng kestab ühe poole 3, 4 või 5 võiduni. Mängu olemus sellest küll ei muutu, kuid iga lühikese geimi teravus ja pinge tõuseb järsult. Selletagi ülikiire mäng saab vaatajate jaoks vaatemängulisust, sportlaste jaoks aga dramaatilisust juurde. See ju ongi aja nõue.

Traditsiooni kohaselt on Ida-Virumaa veteranide turniirid lahtised, mis muudab need prestiiþsemateks. Esimese etapi võitis väljaspool konkurssi võistelnud 20aastane narvalane, praegune Riia üliõpilane Anatoli Lans. Ta on Narva lauatennisistide hulgas sirgunud ning noortespordis Tolja Tomilovina tuntud. Tõelistest veteranidest tuli võitjaks narvalane Dmitri Jastrebov, kes võistles Aseri SK all.

Auhinnakohad said paarismängus Juri Kalninð (Aseri) – Valeri Okunev (Narva), kes võitsid Nikolai Balevit – Vladimir Ketðkod (mõlemad Narva), samuti ivangorodlasi Leonid Beljankinit – Sergei Norinit. Viimane sai võistluste päeval 50aastaseks.

Autasustamisel peeti soojade sõnadega meeles esivõistluste sponsorit Viru-Nigula õlletehast, kes on meie regiooni veteranide võistlusi kui ühte kõige stabiilsemat ja osavõtjaterohkemat üritust traditsiooniliselt toetanud.

LEONID PELEÐEV,
Põhjarannik

Eelmine:
Järgmine: