09.08.2006
Sõudmine

Kuzmin tuli Leedu meistriks

Leedus Trakai sõudemekas kaks nädalat MMi eelses treeninglaagris viibinud paarisaeru neljapaat pakkis asjad kokku ning saabub täna õhtul (6.08) Leedu meistrivõistluste kuldmedaliga rahulolevalt kodumaale, kirjutab soudeliit.ee. Võistkonnas on kolme pärnaka kõrval ka narvalane Igor Kuzmin.

Uue koosseisuga teadmatuses Leetu laagrisse sõites polnud staazikatel meeskonnaliikmetel Tõnu Endreksonil, Andrei Jämsäl ning paatkonna treeneril Tatjana Jaansonil aimugi, kuidas kohanevad suure paadiga hooaja vältel edukalt paarisaeru kahepaadil sõudnud Igor Kuzmin ja Allar Raja. Teatavasti tehti koosseisus kardinaalsed muudatused, kuna vanameister Jüri Jaanson oli haigestunud ning vajas operatsiooni ja narvalane Leonid Gulov ei soovinud erimeelsuste tõttu enam koostööd jätkata.

Nüüd võib aga kindlalt öelda, et uus kvartett sai ilma suuremate valudeta liikuma. Meeskonna ühe liidri Tõnu Endreksoni sõnul sai eesmärgid realiseeritud isegi paremini kui algselt loodeti.

„Olukorras, kus maailmameistrivõistlused on ukse ees ning me pidime alustama sisuliselt nullist, oli pinget palju. Nüüd võin öelda, et paat jookseb ning MMile läheme vastu kergema südamega”, kommenteeris Endrekson.

Sportlase sõnul oli neil algselt probleeme roolimisega, kuid tänase kontrollstardiga Leedu tiitlivõistlustel hajusid ka need kahtlused. Lähinaabrite meistrikuld võideti mäekõrguse eduga. Ülitugevas küljetuules sõideti välja tulemus 6.20 ning lähimat Leedu paatkonda edestati koguni 250 meetriga.

„Nagu näha, siis konkurentsi siin meile polnud. Võit võiduks, aga mis peamine, kogesime head vabat tunnet ning meie paat liikus kenasti”, võttis Endrekson Leedus toimuva kokku.
 
Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: