21.10.2011
Raha

Kultuurkapitalil uued põhimõtted

Eesti Kultuurkapitali Ida-Virumaa ekspertgrupp kinnitas muudatused jaotuspõhimõtetes.

Arvestades taotlejatelt laekunud tagasisidet, vaatas Eesti Kultuurkapitali Ida-Virumaa ekspertgrupp üle ka raha jaotamise põhimõtted ja tegi neis mõned muudatused, eesmärgiga muuta raha taotlemine ja selle kasutamine selgemaks ja taotlejale lihtsamaks.

Neist olulisemad:
– Ida-Virumaa ekspertgrupile esitatud taotluses ei ole kultuurkapitali eraldise sidumine konkreetse kuluartikliga enam kohustuslik. See annab taotlejale rohkem mobiilsust raha kasutamisel, kuid kinni tuleb ikkagi pidada taotluses esitatud kulueelarvest ning kultuurkapitali kehtestatud raha kasutamise reeglitest. On terve rida kulusid, mida Kultuurkapital ei toeta. Näiteks toitlustamis-kulusid, aruandevõlglaste projekte , ebaselgeid ja puudulikult vormistatud taotlusi jms.

– projektide elluviimisega saab edaspidi alustada varem, sest projektide kulud on abikõlbulikud alates taotluse jaotusele esitamise tähtaja (iga kvartali teise kuu 20. päev) järgmisest kuupäevast. Muidugi tasub kulude tegemisel arvestada , et jaotuse tulemused selguvad kuu aja jooksul pärast taotluste esitamise tähtaega ja mitte kõik taotlused ei saa rahuldatud.

– korraldades üritust (etendust, näitust, kontserti) väljaspool oma maja, on edaspidi taotluse juurde nõutud ka kooskõlastus toimumispaiga esindajalt. Nimelt on päris mitmel korral usinad taotluste kirjutajad projekti koostades unustanud toimumispaika plaanitavast üritusest teavitada. See omakorda ei jäta kõige paremat muljet projekti ettevalmistamisest. Nüüd, pärast sellise nõude kehtestamist ,peaks koostöö ürituse korraldaja ja ürituse toimumispaiga vahel algama varakult ja sujuma tõrgeteta.

– kõikvõimalike aasta- ja tähtpäevade puhul toetatakse ainult laiemale avalikkusele suunatud üritusi ( kontsert, etendus, vms) ja aastapäevade jäädvustamist (trükised, CD jms).

– näituste ja etenduste puhul eelistab ekspertgrupp neid projekte, mille tulemus ei piirdu ainult ühekordse esitamisega. Kutsume kõiki üles kasutama eraldist võimalikult efektiivselt, et projekti tulemustest saaks osa võimalikult palju inimesi Paraku on siiani paljud KULKAle esitatud projektid selliseid, mille käigus ettevalmistatavat etendust esitatakse vaid üks kord või näitust eksponeeritakse vaid ühes kohas.

Täiendatud jaotuspõhimõtted hakkavad kehtima juba järgmisest jaotusest, mille taotluste esitamise tähtaeg on 20.november 2011.a.
Lähemalt saab KULKA Ida-Virumaa ekspertgrupi jaotuspõhimõtetega tutvuda KULKA koduleheküljel aadressil: http://www.kulka.ee/?page=63#Ida-Virumaa

Eraldatud toetusstipendiumid avaldatakse järgmistel kodulehtedel:
Ida-Virumaa Maavalitsus (Inforuum) www.ivmv.ee
Ida-Virumaa Online (Teadaanded) www.ida-virumaa.ee
Ida-Virumaa Spordiliit www.sportiv.ee
ajaleht Põhjarannik www.pohjarannik.ee

Head taotlemist!
Ida-Virumaa ekspertgrupi nimel
Andres Toode, esimees

Eelmine:
Järgmine: