Kultuuriminister tunnustas tänukirjadega Eesti terviseradade eestvedajaid ja hooldusmeistreid

Nejapäeval, 3. juunil tänas Kultuuriminister tänukirjaga Eesti Terviseradade asutajaid, Merko Ehitust, Swedbanki ja Eesti Energiat ning tunnustati parimaid terviseradu ning nende eestvedajaid ning hooldusmeistreid üle Eesti.
Väljapaistvate radadena toodi välja: Jõulumäe Tervisespordikeskus, Valgehobusemäe Suusa – ja Puhkekeskus, Mammaste Tervisespordikeskus, Holstre-Polli Tervisespordikeskus, Haanja Puhke- ja Spordikeskus, Pannjärve Tervisespordikeskus ja Pirita Spordikeskus.

Tänuüritusel ütles SA Terviseradade juht Jaanus Pulles, et koos toetajatega on ära tehtud märkimisväärselt suur töö. „Merko Ehitus, Swedbank ja Eesti Energia on Eestimaa terviseradadesse ühiselt investeerinud ligi 40 miljonit krooni. Koostöös Eesti riigi, kohalike omavalitsuste ja Euroopa Liidu toetusprogrammide vahenditega on investeeritud kokku üle 200 miljoni krooni.

Eestimaal on heakorrastatud terviseradade olemasolu saanud meie elukeskkonna oodatud koostisosaks. Üle viie aasta tagasi, 16.detsembril 2004 allkirjastatud koostöömemorandum Merko Ehituse, Swedbanki ja Eesti Energia ning Kultuuriministeeriumi vahel on realiseerunud enam kui tookord soovida julgeti. Eesmärgiks seati tookord muuta 30 looduslikku terviserada Eestimaal aastaringselt kasutatavaks. Tänaseks on heakorrastatud terviseradade arv juba üle 40-ne. Teostatud investeeringud on tehtud maksimaalse kvaliteediga ja jooksvaks ekspluatatsiooniks ökonoomseimad. Terviseradade aastaringse hooldamise ja sellega kaasnevad kulud on kohalikud omavalitsused ning tervisespordikeskused võtnud enda kanda. Eestimaa terviseradadel käib aastaringselt vilgas elu. Hinnanguliselt koguvad terviserajad üle 40´000 kasutuskorra nädalas.

Eesti Terviseradade projekt on Merko Ehituse, Eesti Energia ja Swedbanki ning Kultuuriministeeriumi ja Eesti Suusaliidu algatatud ettevõtmine Eesti looduslike sportimiskeskuste uuendamiseks. Ettevõtmise eesmärgiks on toetada Eestimaa liikumis- ja spordiradade väljaarendamist ning regulaarset liikumisharrastust. Samuti kindlustada looduses aastaringse ja tasuta aktiivse liikumisvõimaluse kättesaadavus kõigile huvilistele. Käesolevaks hetkeks on projekti raames kaasa aidatud üle neljakümne terviseraja olulisele uuendamisele üle Eesti.

www.terviserajad.ee

Eelmine:
Järgmine: