02.02.2008

Kultuuriministeeriumi spordivaldkonna asekantsler on Tõnu Seil

Alates 1. veebruarist töötab kultuuriministeeriumi asekantslerina spordivaldkonnas senine spordiosakonna juhataja Tõnu Seil.

Kultuuriministeeriumi kantsleri Siim Suklese sõnul vajab riigipoolne spordijuhtimine suuremat koordineerimist ning kõrgematasemelist esindatust Euroopa Liidu spordivaldkonnas. “Tõnu Seili asumine asekantsleri ametikohale annab Eestile senisest enam kaalu kaasarääkimisel Euroopa Liidu spordivaldkonnas,” kinnitas Sukles.

1977. aastal Kuressaares sündinud Tõnu Seil on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli rahvusvahelise finantsjuhtimise erialal ning alates 1999. aastast õpib Seil Tallinna Tehnikaülikooli majandusteaduskonna magistrantuuris ärijuhtimist.

Tõnu Seil on varem töötanud Rahvusvahelises koolitus- ja konsultatsioonifirmas Mercuri International Eesti ning alates 2000. aastast on Seil töötanud kultuuriministeeriumis, viimased viis sellest spordiosakonna juhatajana.

Tõnu Seil on olnud Euroopa Nõukogu spordi direktoraadi juhtkomitee liige ja osaleb praegu erinevate Euroopa Liidu spordivaldkonda reguleerivate komisjonide töös, ta on kultuurkapitali kehakultuuri- ja spordi sihtkapitali nõukogu aseesimees ja mitme spordiala sihtasutuse nõukogu liige.

Katrin Arvisto
Kultuuriministeeriumi avalike suhete nõunik
628 2271; 511 3124
katrin.arvisto@kul.ee
www.kul.ee

Eelmine:
Järgmine: