07.07.2010
Auto-Moto

Külgkorviga krossitsiklite MM-etapile registreerus 44 meeskonda

Tänavu 31. juulil ja 1.augustil aset leidva Kiviõli Motofestivali raames
toimuvale külgkorviga krossitsiklite maailmameistrivõistluste etapile
registreerus tähtajaks kokku 44 meeskonda, kelle seas on esindatud kogu
maailma paremik.

Kiviõli Motofestivali ühe eestvedaja ja SA Kiviõli Seiklusturismi Keskuse juhatuse liikme Janek Maari sõnul on osalejate arv viimaste aastate suurim, mis lubab ennustada pingelist ja kõrgetasemelist võistlust. „Osalejate arvu tõus on kindlasti tingitud ka sellest, et tänavu Kiviõlis juba kolmandat korda korraldatav etapp toimub eelnevate aastatega võrreldes varem, mis motokrossis tähendab seda, et vähem sõitjaid on vigastatud,“ lausus Maar.

Külgkorvide MM-etapp toob kohale maailma paremiku kokku 14 riigist. Teiste kõrval astuvad üles hollandlasest seitsmekordne maailmameister Daniel Willemsen, 2009. aasta maailmameistrid Joris Hendrickx-Kaspar Liepins ning eelmisel aastal Kiviõlis esmakordselt MM-etapi võitnud lätlastest vennad Daidersid. Kodus toimuv MM etapp on pidupäev ka kohalikele külgkorvisõitjatele, mistõttu on stardinimekirjas üksteist Eesti meeskonda, eesotsas eelmise aasta Eesti meistri Gert Gordejeviga.

Lisaks külgkorvidele saab publik Kiviõlis näha soolotsiklite öist superkrossi, quadracer’eid ja ekstreemset mäkketõusu show’d. Motofestival toob Kiviõli rajale kokku üle 150 võistleja ning kohaliku publiku kõrval tuhatkond välisriikide motofänni.

2009. aastal oli Kiviõli võistlus Rahvusvahelise Motospordi Föderatsiooni hinnangul maailmameistrivõistluste sarjas kõige paremini korraldatud etapp. Eriti kõrgelt hinnati motofestivali programmi mitmekesisust ja selle meelelahutuslikku poolt, mis mängib tähtsat rolli motospordi populariseerimisel.

Kiviõli krossirada asub Kiviõli linna põhjaserval asuva 90m kõrguse tehismäe jalamil, kus SA Kiviõli Seiklusturismi Keskus plaanib 2011 aasta lõpus avada Euroopas ainulaadse spordi- ja seiklusturismi keskuse. Kiviõli krossiraja välja ehitamist ning motofestivali turundust välisriikides on toetanud Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus.

Võistluste koduleht koos eelmiste aastate fotode ja videotega: www.motokross.ee

JANEK MAAR

Eelmine:
Järgmine: